Căutare Live

Klaus Iohannis, primele imagini de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cuvintele emoționante transmise de șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, participă alături de soția sa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Londra. Șeful statului a transmis condoleanțe Familiei Regale îndurerate.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă alături de soția sa la fineraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Londra. Șeful statului a transmis condoleanțe Familiei Regale îndurerate.

Profimedia

Președintele României, Klaus Iohannis, se află în prezent la Londra, alături de soția sa și de alți șefi de stat pentru a o conduce pe ultimul drum pe Regina Elisabeta a II-a. În decursul zilei de luni, Klaus Iohannis i-a adus un ultim omagiu Majestății sale și și-a exprimat condoleanțele printr-un mesaj postrat pe pagina oficială sa oficială de Facebook.

Klaus Iohannis participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Președintele Româniai i-a adus un ultim omagiu Majestății Sale

Klaus Iohannis a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, organizate la Londra, luni, 19 septembrie 2022. Ulterior, șeful statului a transmis un mesaj emoționant pentru Familia Regală îndurerată, alături de un clip video care arată amplaoare evenimentului de la Westminster Hall.

„Am participat astăzi la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și exprim, încă o dată, în numele poporului român, profunda noastră compasiune pentru această grea pierdere

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a și-a servit patria și întregul Commonwealth cu cea mai mare dăruire, fiind o sursă de inspirație nu doar pentru poporul britanic, ci pentru întreaga lume.

Suntem alături de poporul britanic și Familia Regală în această perioadă de adâncă durere și aducem un pios omagiu memoriei și vieții Majestății Sale”, a scris Președintele României pe rețelele de socializare.

Citește și: Moment emoționant de reculegere la Viscri, în fața „Casei Albastre” a Regelui Charles. Locanicii i-au adus un ultim omagiu Reginei

Carmen Iohannis, criticată de internauți pentru imaginile de la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, l-a însoșit pe șeful de stat la funerariile Majestății Sale, la Londra. Aceștia au participat duminică, la dineul organizat de Regele Charles al III-lea în memoria mamei sale și pe parcursul zilei de luni la funeraliile monarhului.

Pentru apariția la acest eveniment istoric, soția Președintelui Klaus Iohannis, a ales pentru această ceremonie două rochii negre, simple, una din catifea, cu o lungime peste genunchi, ambele semnate de designer-ul român Andreea Tincu.

Creatoarea de modă a postat imaginile cu ținutele Primei Doamne a României, de la dineu, respectiv de la înmormântare, pe cotul ei de Facebook. Însă un anumit detaliu a atras atenția internauților.

Aceștia au observat imediat zâmbetul larg al lui Carmen Iohannis, în contrast cu figura extrem de serioasă a soțului ei. Cum era de așteptat, comentariile critice nu au întâziat să apară.

„O zi istorica pentru umanitate, o personalitate de excepție care astăzi pleaca pe ultimul drum. Ma bucur sa fiu alături de Prima Doamnă Carmen Iohannis în acest moment emoționant”, a mai scris designer-ul pe rețeaua de socializare, lângă fotografia cu Prima Doamnă, purtând rochia pentru înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

„Doamnei pare ca ii lipseste in permanenta ceva si nu poate sa fie la inaltimea evenimentelor la care participa. Fara zambetul acesta pentru un astfel de eveniment, cred ca ar fi fost mai distinsa” sau „Ce bine ca macar aceasta are lungime potrivita!”, sunt doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.

Funeraliile reginei sunt primele funeralii de stat care au loc în Marea Britanie de la cele ale premierului Winston Churchill, în 1965. Deși tatăl reginei, George al VI-lea, a dorit ca slujba sa de înmormântare să aibă loc la capela de la Castelul Windsor, trupul fiicei sale va fi dus la Westminster Abbey, acolo unde s-a căsătorit și a fost încoronată, Digi 24.ro.

Apoi, trupul neînsuflețit al Majestății sale, va fi transportat la Windsor pentru a fi înmormântată în cavoul regal, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Portretul cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică l-a publicat în ziua funerariilor

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a. De asemenea, și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, este prezentă, alături de soțul ei, Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x