Căutare Live

Klaus Iohannis susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi modificarea legii în Parlament, nu prin OUG

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bacău, că susţine modificarea legii electorale astfel încât primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin, şeful statului spunând că legea trebuie schimbată prin votul Parlamentului, nu prin decizie a Guvernului.

"Chiar sunt de părere că trebuie să revenim la alegerea în două tururi pentru primari şi acest lucru sigur se poate rezolva dacă în Parlament se formează o majoritate pentru această opţiune. Alegerea într-un tur nu este, pur şi simplu, potrivită; un primar are nevoie de legitimare puternică prin vot pentru a-şi putea pune în practică proiectele”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri seară, la Bacău, înaintea ultimului miting din această campanie electorală. Şeful statului a spus că, în opinia sa, nu este "o soluţie grozavă" modificarea legii în acest sens prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. "Eu cred că cel mai corect este să se dezbată şi să se tranşeze în Parlament", a spus Klaus Iohannis. Acesta a precizat că este un susţinător al organizării alegerilor anticipate. "Pentru mine anticipatele sunt prima opţiune, rămân la această idee şi sper să reuşesc să conving cât mai mulţi parlamentari", a afirmat Iohannis.

Sursa : news.ro

PSD: Echipa lui Klaus Iohannis, un nou răspuns arogant transmis românilor... Dăncilă anunţă că, în condiţiile în care Iohannis îşi menţine refuzul de a participa la dezbatere, ea va transmite un me...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri