Antena Căutare

Laszlo Borbely: "Refuz cu tarie orice acuzatie si sper sa-mi pot dovedi nevinovatia"

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca a luat decizia de a se retrage din functie chiar in momentul cand a aflat de comunicatul DNA, dar nu "pentru ca ar avea motive".

Iata declaratiile fostului ministru al Mediului:
- nu sunt de azi de ieri in politica, sunt din 1990. Ma cunosc primarii, presedintii de CJ, politicienii. Toti stiu ce fel de om sunt

- in 20 de ani nu poti sa fii altfel decat esti. Sa fii corect, sa-ti faci datoria, sa organizezi un minister (n.r MInisterul Mediului)

- vreau sa multumesc tutoror celor din minister cu care am colaborat. Atunci cand am aflat de comunicatul DNA am luat decizia sa demisionez. Nu pentru ca as avea motive. Refuz cu tarie orice acuzatie si sper ca o sa-mi pot dovedi nevinovatia.

- ca sa nu planeze nici un fel de suspiciune asupra Guvernului, am decis sa demisionez.



Ministrul Mediului a fost convocat de premierul Mihai Razvan Ungureanu, la o discutie pe aceasta tema. In urma conversatiei pe care a avut-o cu seful Guvernului la Palatul Victoria, Borbely si-a dat demisia din postul de ministru al Mediului.


Premierul Ungureanu a anuntat joi, la Radio Romania, ca ministrul Mediului, Laszlo Borbely si-a inaintat demisia. "Am luat nota de demisia domnului ministru si de aici incolo lucrurile intra in logica acestei situatii: demisia urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial. Scrisoarea mea catre domnul presedinte nu contine o propunere de inlocuire a domnului Borbely cu alt nume, voi prelua interimar portofoliul Mediului", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat, miercuri, ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar urmaririi penale fata de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR. Borbely este acuzat de de trafic de influenta (2 fapte) si fals in declaratii in forma continuata.

Laszlo Borbely este acuzat de DNA ca ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinte, in valoare de 20.000 €. Ministrul si-ar fi folosit in schimb influenta pentru atribuirea unor contracte de lucrari firmei respective.

Vezi cele 100 de minciuni ale lui Sorin Oprescu pentru Bucuresti!... UPDATE! Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat. Premierul va fi interimar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x