Antena Căutare

Laszlo Tokes cere demisia a trei alesi din conducerea Eparhiei reformate

Fostul episcop reformat Tokes Laszlo, vicepresedinte al Parlamentului European, a adresat astazi, intr-o conferinta de presa la Oradea, un apel la demisie catre trei noi alesi in cadrul Eparhiei reformate de pe langa Piatra Craiului, considerati "oportunisti"

"Cazurile cele mai socante" mentionate de Tokes sunt deputatul UDMR Varga Attila, care a fost ales prim curator eparhial in locul lui Kovacs Zoltan, apoi deputatul UDMR Seres Denes, care a fost ales juristconsult in protopopiatul Zalau, precum si Sandor Nagy, protopop de Carei si membru al CJ Satu Mare, considerat si "turnator al Securitatii" de catre fostul episcop reformat, presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).

Parlamentarilor li se reproseaza faptul ca s-au aflat la Congresul UDMR "de partea cealalta" i au aplaudat cuvantarea lui Adrian Nastase impotriva autonomiei maghiarilor din Romania.

"Este inacceptabil sa patrunda in Biserica reformata, care poate fi simbolizata cu numele Timisoarei, spiritul de oportunism politic reprezentat prin parlamentarii Varga Attila si Seres Denes si gasca lor", a spus Tokes, potrivit Agerpres.

Fostul episcop a adaugat ca in Biserica reformata a Timisoarei si a Oradiei nu este admis sa se produca astfel de situatii, deoarece enoriasii trebuie sa fie fideli "spiritului de schimbare a regimului, de reinnoire morala a Bisericii".

Citeste articolul integral pe jurnalul.ro

"Blonda lui Boc” s-ar fi vrut sefa la ANSPDCP... Senatorii si-au adoptat bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decat cel din 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x