Antena Căutare

Laszlo Tokes: "Proiectul de reorganizare teritoriala propus de Basescu, ataca maghiarii"

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat sambata ca Romania duce o „politica de colonizare ortodoxa a Transilvaniei” si a precizat ca maghiarii nu au putut obtine, in 20 de ani, autonomia pe care si-o doresc.

„In 20 de ani nu am reusiut sa obtinem nimic important din punct de vedere strategic, suntem intr-o tranzitie postcomunista, mostenirea Trianonului, mostenirea comunismului ne blocheaza. In Romania nu suntem nici in perioada postcomunista, ci doar in perioada postsecurista"


Vicepresedintele PE l-a atacat, de asemenea, pe presedintele Traian Basescu, pentru ca a propus un proiect de reorganizare teritoriala care „ataca maghiarii" si a mentionat ca nu exista cale de compromis in aceasta chestiune.

''Prin reorganizarea teritoriala surprinzatoare, Traian Basescu, oaspetele nostru de anul trecut si partidul majoritar, sub pretextul regionalizarii europene, ne ataca impreuna cu UDMR, care e aliat. Nu e loc pentru compromis, acest loc liber de langa mine (cel pe care a stat la editiile de anii trecuti presedintele Traian Basescu) imi spune ca nu suntem apti de compromis'', a afirmat Laszlo Tokes.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Catalin Predoiu: "ICCJ tergiverseaza unele cauze, iar suspiciunile sunt inevitabile"... Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x