Antena Căutare

Laszlo Tokes: "Romania supercentralizata nu va reusi sa iasa din criza, daca nu se va face descentralizarea si regionalizarea tarii"

Liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Laszlo Tokes, a declarat, miercuri, in cadrul Congresului PPE de la Bucuresti, ca Romania va iesi din criza doar daca se va face "o descentralizare si regionalizare a tarii", care sa aiba drept rezultat final "un sistem de federalism".

Laszlo Tokes a afirmat ca banii aferenti Premiului Nobel pentru Pace, acordat Uniunii Europene, ar trebui folositi pentru problemele minoritatilor.

"Avem nevoie de o Europa care a fost distinsa cu Premiul Nobel. Cred ca PPE are o contributie importanta in aceasta distinctie. Dati-mi voie sa adaug ca si minoritatile au contributia lor esentiala in proiectul de pace a ceea ce inseamna Europa unita, de aceea as propune ca suma respectiva aferenta Premiului Nobel sa fie utilizata in scopuri minoritare", a sugerat Tokes.

"Consider ca toata problematica minoritara, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui sa fie cuprinsa in politica de coeziune a Europei unite si prin aceasta sa se incerce depasirea crizei generale a Europei unite. Intre cauzele crizei se numara si mostenirea comunista, care ne framanta si astazi. Noi consideram ca problema regimurilor este o problema genuina europeana si, totodata, una specifica Romaneasca. Romania supercentralizata nu va reusi sa iasa din criza, daca nu se va face descentralizarea si regionalizarea tarii", a adaugat acesta.

"Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism in Romania", a mai spus Tokes.

FOTO: EPA / Intact Images

Presedintele PPE: "Ar fi o greseala sa se redeschida o actiune impotriva lui Traian Basescu"... Nereguli la ANRMAP! Romania va trebui sa returneze milioane de euro catre CE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x