Antena Căutare

Lectii de resuscitat ANI

Premierul Emil Boc a descins ieri fara avertizare la sedinta ce sta sa inceapa a comisiei juridice din Camera Deputatilor pentru a le trasa deputatilor liniile directoare ale viitoarei "infatisari" a "dragei de ANI": o singura declaratie de avere, pastrarea acestor documente pe site-urile institutiilor sau majorarea la 3 ani a termenului in care pot fi verificate declaratiile de avere dupa terminarea mandatului, adica cam toate prevederile care fusesera anterior eliminate de senatori.

Avem nevoie de o singura declaratie de avere, care sa stearga anumite date cu caracter personal ce tin de domiciliu sau adresa imobilului. In rest, cred ca nu avem nimic de ascuns, ele trebuie sa ramana publice. O declaratie publica de avere, doar cu stergerea elementelor cu caracter personal, raspunde exigentelor Curtii Constitutionale si Mecanismului de Cooperare si Verificare si ale romanilor


El a aratat ca trebuie majorat de la 1 la 3 ani termenul in care ANI poate verifica, dupa sfarsitul mandatului, declaratiile de avere ale demnitarilor, considerand ca cel de un an este insuficient pentru o verificare concludenta.

Boc a mai aratat ca, din punctul de vedere al Guvernului, declaratia de avere si cea de interese trebuie pastrate pe site-ul institutiei si al ANI pe toata durata mandatului, precum si trei ani dupa incetarea mandatului.

Dupa ce le-a trasat instructiunile de actiune, Emil Boc le-a explicat, o data in plus, alesilor, motivul pentru care sunt necesare schimbarile: solicitare europeana.

Tot articolul, in Jurnalul National

Mircea Geoana: "Romania nu se poate baza pe faptul ca economia nationala va fi tractata de cele occidentale"... Alesii au cheltuit doua milioane de lei pentru intretinerea masinilor in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x