Antena Căutare

Lege de interzicere la nivel national a etnobotanicelor?

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a anuntat ca va inainta parlamentarilor liberali o initiativa legislativa care prevede interzicerea etnobotanicelor la nivel national.

Declaratia vine in contextul in care astazi in sedinta Consiliului General proiectul initiat de un consilier PNL, Horia Scarlat, care interzice functionarea magazinelor de „vise", va fi supus aprobarii.

Eu sustin ca este necesara promovarea in Parlament a unei legi, nu numai hotarari de consilii locale, pentru eradicarea acestui fenomen la nivel national. Guvernul e incapabil sa ia aceste masuri", a spus Chiliman. El le-a solicitat parlamentarilor liberali de Bucuresti sa sprijine aceasta initiativa legislativa, care le va fi inmanata cel mai tarziu saptamana viitoare.

Pe de alta parte, sedinta Consiliului General de astazi se anunta cu scantei. Este ultima intrunire pe acest an, asa ca au fost indesate pe ordinea de zi 45 de proiecte, unele foarte importante pentru bucuresteni. Drept urmare, reactiile au inceput sa apara inca de ieri.

Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a declarat ca alesii locali ai formatiunii politice pe care o reprezinta vor vota impotriva majorarii taxelor si impozitelor.

Pe ordinea de zi este si un punct care incearca sa modifice aceste taxe si impozite. Ca reprezentant al bucurestenilor din clasa mijlocie, PNL are obligatia sa ceara mentinerea actualelor taxe si impozite. Mai ales in perioada de criza economica, agravata de masurile iresponsabile ale Guvernului Boc, e nevoie de relansare economica, iar aceasta nu se face cu marire de taxe", a spus Chiliman.

El a transmis un avertisment majoritatii PDL din Consiliul Capitalei, dar si PSD, solicitandu-le sa nu accepte nici un fel de marire a darilor catre stat.

„Mediul privat reactioneaza negativ la cresterea taxelor si nu trebuie sugrumat prin taxe", a adaugat edilul. Nici proiectul referitor la regulamentul de publicitate stradala nu va avea suport din partea consilierilor PNL, acestia acuzand-o pe Elena Udrea ca ar fi in spatele acestei afaceri.

Nu de alta, dar doamna ministru are in dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltarii si Turismului un proiect identic.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE! Scandal in Parlament! Sedinta de citire a motiunii de cenzura, suspendata din lipsa de cvorum... Basescu l-a decorat pe directorul STS, Marcel Opris, acuzat ca a ajutat PDL la numararea voturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x