Antena Căutare

Legea Educatiei, retrimisa la Comisie. UDMR il ameninta pe Geoana cu suspendarea

Biroul Permanent al Senatului a retrimis, luni, Legea Educatiei nationale la comisia de specialitate. Legea a fost respinsa pentru ca senatorii din Comisia de educatie au lucrat in week-end fara aprobarea Biroului Permanent. Membrii comisiei trebuie sa reia votul pana marti la ora 12:45.

Raportul la Legea Educatiei a fost depus, luni, la Senat, dupa ce parlamentarii PSD si PNL au lucrat intens, in week-end, la proiectul de lege. Raportul are peste o mie de pagini, cu amendamente admise si respinse de comisie.

In raportul depus la Senat, comisia de invatamant a propus eliminarea prevederii potrivit careia in invatamantul gimnazial si liceal cu predare in limbile minoritatilor Istoria si Geografia se predau in aceste limbi, dupa programe scolare si manuale identice cu cele pentru clasele cu predare in romana.

Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Mihail Hardau, a declarat, sambata, ca senatorii Opozitiei care dezbat in week-end proiectul Legii Educatiei nu au aprobare sa lucreze si ca aceste sedinte se desfasoara in afara Regulamentului. Totodata, sustinea Haradu, articolele adoptate trebuie rediscutate.

In replica, Ecaterina Andronescu, vicepresedinte al comisiei, a declarat ca dezbaterea Legii Educatiei in prezenta Opozitiei este regulamentara si s-a desfasurat in cvorum.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea Educatiei, procedura declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala. Ulterior, Executivul a cerut lamuriri de la judecatorii CCR. Magistratii ar urma sa se pronunte miercuri pe acest subiect.

Ponta: Inamicii nostri sunt Traian Basescu si PDL... Consilierul Elenei Udrea: PDL a murdarit culoarea portocalie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x