Antena Căutare

Legea pensiilor va intra in plenul Senatului la inceputul lunii noiembrie

Toti membrii Biroului permanent al Senatului au fost de acord, marti, cu mentinerea calendarului de dezbatere in aceasta Camera a cererii de reexaminare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a declarat chestorul Ioan Chelaru (PSD), dupa sedinta conducerii Senatului.

"Prin consens, toti membrii Biroului permanent au fost de acord cu programul care a fost propus la o sedinta anterioara, in sensul ca raportul Comisiei pentru munca, impreuna cu toate avizele, sa fie facut pana in data de 26 octombrie, iar dezbaterea pe cererea de reexaminare a domnului presedinte Traian Basescu pe Legea pensiilor, in data de 2 sau 3 noiembrie", a sustinut senatorul.

Potrivit acestuia, membrii Biroului au apreciat ca in acest fel cererea de celeritate adresata de presedinte este avuta in vedere si se respecta si prevederile Regulamentului, care atunci cand este vorba despre o cerere de reexaminare mentioneaza obligativitatea ca o asemenea cerere sa fie inscrisa in maximum 30 de zile pe ordinea de zi.

Ioan Chelaru a precizat ca, in sedinta de marti, membrii conducerii Senatului au luat act de scrisoarea presedintelui Traian Basescu prin care acesta a soliciat urgentarea dezbaterii Legii privind sistemul unitar de pensii publice, precum si de raspunsul formulat de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Saptamana trecuta, senatorii PDL au cerut reexaminarea in regim de urgenta a Legii pensiilor, insa, dupa dezbateri care au durat peste o ora si jumatate, solicitarea lor nu a fost suspusa votului plenului.

Sursa: Jurnalul National

Ordonanta privind stimulentele a fost adoptata... Cezar Preda: "Daca motiunea de cenzura va trece, atunci vor trebui organizate alegeri anticipate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x