Antena Căutare

Legea privind inlocuirea termenului "rom" cu "tigan", respinsa de Camera Deputatilor

Propunerea legislativa initiata de Silviu Prigoana (PDL) referitoare la schimbarea in actele oficiale a denumirii de "rom" in "tigan" a fost respinsa de Camera Deputatilor. Unul dintre parlamentari a declarat ca proiectul ar trebui trecut la categoria "Copiii spun lucruri trasnite".

"Aceasta initiativa ar trebui trecuta la "Copiii spun lucruri trasnite", daca nu ar fi fost vorba de un adult", a spus de la tribuna Camerei deputatul Nicolae Mircovici, reprezentand grupul minoritatilor nationale.

Mircovici a adaugat ca proiectul lui Silviu Prigoana este "jignitor" si a precizat ca termenul de "tigan" are un caracter "peiorativ". "Confuzia romani-romi nu are relevanta, pentru ca sunt o serie de alte cuvinte care pot genera confuzie, cum ar fi Roma", a mentionat Nicolae Mircovici.

Potrivit deputatului PSD Madalin Voicu, proiectul de lege initiat de Prigoana este mai degraba "un moft".

"Este un subiect care mi se pare mai degraba un moft, care a devenit proiect de lege. Nu ne onoreaza. Este din erorile celor care cred ca, daca se schimba denumirea, se rezolva si scapam de un stigmat", a spus Voicu.

Proiectul de lege initiat de Silviu Prigoana a fost respins de Camera Deputatilor cu 229 de voturi "pentru", 31 "impotriva" si 16 abtineri.

Sursa: Antena3

DNA cere PE ridicarea imunitatii europarlamentarului Adrian Severin... WikiLeaks: Ioan Talpes, posibilul spion din PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x