Antena Căutare

Legea referendumului, adoptata de Parlament

Legea referendumului a fost adoptata, miercuri, de Parlament. Astfel, votul la referendum se va desfasura intr-o singura zi, pe 29 iulie, intre orele 07.00 si 23.00, si va fi validat cu 50% plus unu din numarul total al romanilor cu drept de vot.

Comisia juridica a aprobat, miercuri, modificarile aduse Ordonantei de Urgenta privind organizarea referendumului, fiind mentinuta forma adoptata in plenul Senatului, cu extinderea intervalului orar de votare. Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, in calitate de for decizional.

Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, a cerut in plen, dupa parasirea lucrarilor de catre colegii sai, ca Guvernul sa retraga Ordonanta de urgenta privind referendumul, PSD cerand o noua pauza de consultari, de trei minute, pentru a stabili cum se va debloca activitatea.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, amendamentul senatorului PSD Dan Sova privind extinderea programului de vot la referendumul din 29 iulie la intervalul orar 07.00 - 23.00, si pastrarea pragului de prezenta la vot. Propunerea senatorului PSD a fost adoptata cu 63 de voturi "pentru", 2 voturi "impotriva" si 7 abtineri, in conditiile in care votul a fost secret, la solicitarea senatorului Serban Mihailescu.

Initial, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a cerut retrimiterea la comisie a acestui proiect.

Solicitarea a fost reluata ulterior de presedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda. El a cerut retrimiterea actului normativ pentru ca deputatii juristi sa intocmeasca un raport de respingere in acest caz, sustinand ca proiectul restrange atributiile CCR.

FOTO: Intact images

Citeste si Antena3!

Victor Ponta: Cele 10 "minciuni" pentru care Traian Basescu ar trebui demis... Crin Antonescu: "Ma voi implica direct si la vedere in aceasta campanie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x