Antena Căutare

Leonard Orban, consilier prezidential

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe fostul comisar european Leonard Orban in functia de consilier prezidential pe probleme de afaceri europene in cadrul Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 8 martie a.c., Decretul pentru numirea domnului Leonard Orban in functia de consilier prezidential pe probleme de afaceri europene in cadrul Administratiei Prezidentiale", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

La mijlocul lunii ianuarie, Leonard Orban declara insa ca nu este interesat sa faca politica in Romania si ca nu exclude, in viitor, "o cariera europeana, avand sediul la Bucuresti".
"Ma intorc in Romania, voi analiza diferitele propuneri pe care le am si pe care o sa le primesc si in functie de ele, voi decide. Dar nu exclud, poate sa fie o cariera europeana, avand sediul la Bucuresti", a afirmat Leonard Orban, la final de mandat in Executivul UE.

Comisarul a subliniat ca politica de acasa sau o functie politica nu-l intereseaza, preferand sa activeze ca independent. "Nu ma intereseaza o functie politica, prefer sa imi continui activitatea, ca o persoana independenta de opiniile partidelor politice. Pe de alta parte, bineinteles ca voi continua sa fiu o persoana publica, voi dori sa explic cat mai multe lucruri despre afacerile europene, despre modul in care functioneaza Uniunea Europeana, despre modul in care functioneaza diversele institutii, ce se ascunde in spatele unor chestiuni care par foarte dificil de a fi intelese si de fapt lucrurile nu sunt chiar asa", a explicat Orban.

Chiliman: "Paduchii" din PNL pot sa plece... Adrian Mititelu a fost audiat la DNA in dosarul "Antonie Solomon"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x