Antena Căutare

Leonard Orban: Perspectivele aderarii Romaniei la Schengen nu par optimiste

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca in ceea ce priveste aderarea la Schengen, perspectivele Romaniei nu par prea optimiste, avand in vedere ca Olanda sustine cu fermitate ca este nevoie de cel putin doua rapoarte privind MCV.

"Nu vreau sa repet, dar in momentul de fata, asa cum se vad lucrurile, se pare ca nu avem prea bune perspective. Perspectivele nu par prea optimiste, in conditiile in care Olanda este ferma in a sustine chestiunea ca este nevoie de cel putin doua rapoarte privind MCV, doua rapoarte pozitive. Si, iar, interpretarea pe este foarte discutabila", a spus Orban.

Ministrul a spus ca autoritatile romane vor continua procesul de pregatire in vederea aderarii la Schengen, dar si presiunile in acest scop.

"Vreau sa va spun ca vom continua sa exercitam presiuni, vom continua sa ne pregatim pentru acest proces, inclusiv prin demersuri diplomatice si vom continua sa fim extrem de activi, inclusiv in ceea ce priveste programul de guvernanta Schengen, care este extrem de important si care ne intereseaza in mare masura pentru ca este vorba despre modul in care va arata aceasta initiativa in viitor. Pentru ca, de multe ori, vreau sa va spun ca ni s-a transmis mesajul . (...) suntem constienti ca este nevoie de consolidarea acestui spatiu si vom face eforturile necesare", a adaugat Orban.

In 2011, Olanda a blocat aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, invocand probleme in combaterea criminalitatii si a coruptiei.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

UDMR se opune in continuare votului prin corespondenta, invocand posibilitatea fraudelor... Victor Ponta: Raed Arafat va avea loc mereu intr-un viitor guvern USL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x