Antena Căutare

Lideri PE cer lui Geoana si Anastase scoaterea referirilor la presa din Strategia de aparare

Liderii a trei grupuri politice importante din Parlamentul European au adresat scrisori presedintilor celor doua Camere ale Legislativului roman, cerand respingerea paragrafului care face referire la mass-media din Strategia Nationala de Aparare.

Scrisorile sunt semnate de Martin Schulz - Liderul Grupului S&D, Guy Verhofstadt - Liderul Grupului ALDE si Daniel Cohn-Bendit - Liderul Greens/EFA, fiind adresate presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei si, pentru informare, liderilor grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor.

Oficialii semnatari reamintesc obligatia statelor membre de a adopta legi care sa nu vina in conflict cu valorile si normele juridice ale Uniunii Europene.

Deputatii europeni apreciaza ca includerea referirilor la campaniile de presa la capitolul vulnerabilitati in Strategia Nationala de Aparare "reprezinta nu doar un act nedemocratic, ci si o incalcare a articolului 11 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, a articolului 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si a articolului 6 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene".

Semnatarii atrag atentia ca "este in interesul bunei functionari democratice a institutiilor din Romania sa fie garantate si respectate drepturile si libertatile mass-media asa cum sunt ele definite in actele fundamentele ale Uniunii".
"Apreciem ca este interesul tarii dumneavoastra de a-si consolida credibilitatea in cadrul Uniunii Europene", se mai arata in scrisoare.

Tot articolul, in Jurnalul National

Senatorul PDL Gabriel Mutu a trecut la PSD... Cum l-a trantit Legea educatiei pe Emil Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x