Antena Căutare

Liderii coalitiei de guvernamant au semnat un protocol de colaborare

Emil Boc, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea si Varujan Pambuccian au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare guvernamentala si parlamentara.

Liderii coalitiei guvernamentale au semnat protocolul care prevede prelungirea colaborarii dintre PDL, UDMR, UNPR si deputatii minoritatilor nationale.

Coalitia reglementeaza prin acest protocol atat colaborarea la nivel guvernamental, cat si pe cea de la nivel parlamentar, fiind stabilite proiectele de lege care vor fi propuse, un calendar al dezbaterii acestora, precum si partidele care le initiaza si le sprijina in Parlament.

Protocolul face referire si la posibilitatea colaborarii dintre formatiunile politice dupa alegerile din 2012, dar nu are un "caracter angajant".

Primul ministru a declarat, dupa semnarea protocolului, ca aceasta coalitie a trecut prin momente dificile, fiind nevoita sa ia masuri nepopulare, dar "partea cea mai grea a lucrurilor a fost depasita"

Coalitia, sustine premierul, a salvat Romania de la colapsul economic, noul protocol fiind inceputul unei noi etape si asigura colaborarea pentru o crestere economica a tarii.

Emil Boc a declarat ca, prin noul protocol, coalitia isi propune sa ajunga la o crestere economica de 4 - 4,5 % in 2012.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca protocolul asigura o stabilitate politica necesara pentru o crestere economica responsabila si durabila. Interesul coalitiei este cresterea nivelului de trai, a continuat acesta.

Noul protocol urmareste liniile trasate de programul de guvernare adoptat in 2010 si este adaptat perioadei 2011 - 2012, avand cateva prioritati legislative. Pentru UDMR prioritatile sunt adoptarea Legii minoritatilor nationale si reorganizarea regiunilor de dezvoltare ale Romaniei.

Interesul UNPR pentru cresterea pensiilor, a salariilor, pentru o legislatie corecta a muncii si taxarea averilor mari si foarte mari, se regaseste in protocolul coalitei, a declarat Gabriel Oprea.

Presedintele executiv al UNPR a felicitat coalitia pentru faptul ca a reusit sa reziste intr-o perioada de criza economica mondiala si a luat masurile necesare pentru stabilizarea Romaniei, chiar daca acestea au fost nepopulare.

Oprea multumeste partenerilor din coalitie pentru ca au pus interesul national inaintea intereselor de grup, de partid sau de imagine.

Sursa: Antena3

Statutul minoritatilor nationale, pus in bratele lui Nicoale Paun... Dosarul Nicolescu: Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA Pitesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x