- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Seful statului a pus protestul lui Crin Antonescu si Victor Ponta pe seama "reactiilor acestora de inceput", ca presedinti de partide proaspat alesi, care doresc sa-si fixeze statutul in raport cu Guvernul.
"Numai ca aici nu erau la guvern, erau la presedinte, carte ii invitase la niste consultari care vizeaza interesul national", a adaugat Basescu.
Seful statului a reamintit ca presedintele PNL a fost prezent la o alt runda de consultari, pe 6 noiembrie 2009, la care a participat si grupul independentilor din Parlament.
"Pe 6 noiembrie, in aceasta formula, am mai avut o astfel de intalnire, desi astazi a existat o reactie a dlui Antonescu care n-a dorit sa mai ramana la discutii datorita prezentei grupului independentilor. Pe 6 noiembrie, cand obiectivul dansului era desemnarea dlui Iohannis, a ramas la discutii cu independentii in sala", a spus Traian Basescu, potrivit caruia neinvitarea unui grup parlamentar la consultari politice cu seful statului este neconstitutionala.
Liderii celor doua formatiuni din opozitie au precizat ca vor onora noua invitatie prezidentiala la consultari. PC a acceptat la randul sau invitatia presedintelui Traian Basescu de a participa, marti, la discutiile pe tema modificarii Constitutiei, delegatia care va merge la consultari fiind alcatuita, ca si luni, din Daniel Constantin, Bogdan Ciuca si Sergiu Andon.
Totusi, liderul PNL Crin Antonescu a calificat, luni seara, drept "penibila" incercarea presedintelui Traian Basescu de a replica plecarii delegatiei liberale de la consultari amintind de consultarile pe tema premnierului de anul trecut.
"A fost penibila incercarea presedintelui, a spus cel putin un neadevar in interventia sa, ca atunci - a propos de proiectul Johannis - cand am fost ultima oara cu totii, deci in acelasi timp, reprezentantii partidelor parlamentare si formatiunilor politice reprezentate in Parlament, ar fi fost si independentii. Nu au fost niciun fel de independenti, nici nu existau pe vremea aceea, au fost reprezentantii grupului parlamentar al minoritatilor nationale, pe care nici astazi nu l-am pus in cauza pentru ca sunt oameni care candideaza cu aceasta identitate, primesc voturi, in urma acelor voturi sunt in Parlament, stie lumea cine sunt, de unde sa-i ia si unde sa-i lase", a afirmat Antonescu.