Antena Căutare

Liderul deputaţilor PSD cere plafonarea preţurilor la alimentele de bază, la valoarea medie din ultimele trei luni

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, solicită Guvernului plafonarea preţului la alimentele de bază, la valoarea medie din ultimele trei luni, având în vedere că "speculanţii au fost lăsaţi să profite de criză şi să-şi umple buzunarele pe spatele suferinţei oamenilor". Simonis susţine că, dacă Guvernul nu va lua această măsură miercuri, PSD are pregătit un proiect de lege în acest sens, care să fie adoptat de urgenţă.

Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaţilor, afirmă că "preţurile au luat-o razna", iar acest lucru "s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgenţă, nu a fost adoptat şi actul normativ care ar fi plafonat preţurile".

"Speculanţii au fost lăsaţi să profite de criză şi să-şi umple buzunarele pe spatele suferinţei oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr şi bune intenţii", spune Simonis.

El adaugă că, dacă acest lucru nu se va întâmpla miercuri, PSD are pregătit un proiect de lege pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază.

"Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit şi va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgenţă, prin care să plafonăm preţurile la alimentele de bază, medicamente şi produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media preţurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanţii trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, mai spune Simonis.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus plafonarea preţurilor produselor de strictă necesitate care fac parte din coşul minim de consum lunar, pentru protejarea cetăţenilor de posibile creşteri bruşte şi substanţiale de preţuri. Plafonarea ar urma să fie făcută pe perioadă determinată, mai exact pe durata stării de urgenţă.

Sursa : news.ro

Decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis, votat online! "Mâine scriem istorie la Parlament"... Preşedintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea şi completarea legii privind scutirea de impozit pentru jurn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x