Antena Căutare

Liderul tinerilor social-democraţi: Preşedintele Iohannis a ajuns instigatorul de serviciu. În loc să medieze între puterile statului, şeful statului fixează agenda Guvernului

Liderul TSD, Bogdan Cojocaru, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a ajuns "instigatorul de serviciu“, iar miniştrii au devenit pioni şi că, în loc să medieze între puterile statului, şeful statului fixează agenda politică a Guvernului.

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru afirmă, într-un comunicat de presă, că, de la preluarea noului mandat de preşedinte, Klaus Iohannis "confundă atributele pe care i le conferă Constituţia cu un mandat pe persoană fizică".

"Curtea Constituţională a remarcat ultimele derapaje cotroceniste si le-a amendat în mod corespunzător, dar stăm şi ne întrebăm când se va hotărî domnul Iohannis să se oprească din aceste derapaje premeditate. Articolul 80 alin. 2 din legea fundamentală precizează că preşedintele veghează la respectarea Constituţiei, la buna funcţionare a autorităţilor publice. În realitate, în loc să medieze între puterile statului şi între stat şi societate, domnul Iohannis nu doar că veghează la încălcarea, în mod repetat şi grav a legii fundamentale de către Guvernul României, ba mai mult, el este persoana care fixează şi agenda politică a Guvernului. Cu alte cuvinte, el este instigatorul de serviciu, iar miniştrii guvernului Orban simpli pioni pe o tablă de şah“, afirmă liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru.

El a precizat că PSD a depus moţiunea de cenzură şi în urma "instigărilor repetate“ venite dinspre Cotroceni.

Totodată, deputatul PSD consideră că "ordinul“ prezidenţial de schimbare a legislaţiei electorale în preajma alegerilor locale are ca scop "acapararea puterii absolute prin subordonarea, de facto, a autorităţilor publice locale, prin conferirea unui rol decorativ Parlamentului României şi prin ignorarea deciziilor Curţii Constituţionale“.

"Pentru domnul Iohannis nu are nicio importanţă faptul că în ianuarie 2020, Curtea Constituţională a ajuns la concluzia că folosirea repetată şi fără un motiv excepţional a procedurii asumării răspunderii Guvernului reprezintă un abuz de drept. Pentru domnul preşedinte trecerea de la forţa dreptului la dreptul forţei trebuie să se realizeze cât mai rapid. (…) Ne întrebăm, noi cetăţenii României, unde ne aflăm în acest puzzle construit în laboratoarele Palatului Cotroceni? Noi ce mai reprezentăm pentru preşedintele Iohannis? În Romania este pe cale să se instaureze o dictatură condusă, în nume personal, de un singur om care doreşte să deţină toate pârghiile puterii publice, ba chiar şi toate instrumentele de coerciţie a statului român. Nu putem accepta să devenim vasalii unui singur om, suzeranul Klaus Iohannis“, mai arată liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

Sursa : news.ro

Predoiu, în şedinţa de Guvern: Executivul nu poate adopta un act normativ prin care să modifice modul în care sunt aleşi... Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x