Antena Căutare

Liviu Dragnea, la ICCJ, unde se judecă recursul în casaţie în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Fostul lider PSD ​Liviu Dragnea - aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman - este din nou marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este judecat recursul în casaţie prin care el înbcearcă să obţină rejudecarea acestui dosar.

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

În 10 decembrie, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei. ”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu”, se arăta ăîn decizia instanţei. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat atunci că acesta se consideră în continuare un om nevinovat, iar ceea ce a susţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cadrul contestaţiei în anulare, este perfect legal şi admisibil. Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Sursa : news.ro

Curtea Constituţională judecă, în 12 februarie, sesizările depuse de Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu la Legea bugetul... Avocatul lui Liviu Dragnea: S-a considerat nevinovat şi nu a dorit să achite un prejudiciu/ Am formulat recurs în casaţi...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x