Căutare Live

Ludovic Orban a primit amendă în trafic, pe autostrada A1! Ce i-a spus polițistului care l-a sancționat

Prim-ministrul Ludovic Orban a fost amendat în trafic, după ce a fost oprit pe Autostrada A1. Premierul a dezvăluit ce i-a spus polițistului care l-a sancționat. 

Ludovic Orban a fost amendat în trafic.

Orban a povestit că a fost amendat în trafic, la un eveniment al Poliției Române.

Premierul a explicat că a încălcat regulile de circulaţie, iar poliţistul nu a avut niciun moment intenţia să îl ierte.

Ludovic Orban susține că l-a felicitat pe polițist pentru acest gest și că nu s-a temut de funcția pe care o deține.

Orban a spus că Poliţia a fost întotdeauna „un câmp de bătălie pentru oameni influenţi" şi a menționat că este nevoie de un mecanism prin care orice funcţie de conducere în domeniul Internelor să fie rodul unei examinări obiective.

„Poliţia este o instituţie fundamentală în statul român, gradul de respectare a legii, măsura în care viaţa, siguranţa, integritatea fizică, proprietatea privată a cetăţeanului este apărată depinde de funcţionarea Poliţiei Române. Din păcate, Poliţia, întotdeauna, a fost un câmp de luptă pentru oameni influenţi, fie că au bani, fie că au funcţii politice, un întreg campionat în materie de competiţie pentru a recomanda şefi de poliţie la nivel de oraş, inclusiv la secţie de poliţie, la nivel - numai zic - de inspectori şefi la judeţ. Trebuie să punem capăt acestei acţiuni de influenţare a calităţii oamenilor care ajung pe treptele ierarhice la nivel de conducere în cadrul Poliţiei", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai declarat că un inspector şef pe judeţ nu trebuie să depindă de un preşedinte de consiliu judeţean, primar, parlamentar, om de afaceri sau de un grup de oameni ce determină numirea lui în funcţie, „de preferinţă interimar, că asta este practica curentă”.

„Trebuie redefinit un mecanism foarte clar, foarte obiectiv, cu proceduri transparente, în care orice funcţie de importanţă, orice funcţie de conducere să fie rodul unei examinări obiective, care să se facă pe baza unor criterii care să nu ţină cont de altceva, decât de cariera poliţistului, de realizările pe care le-a avut în carieră, de aptitudinile pe care le are, de corectitudinea, cinstea pe care a arătat-o în derularea activităţii", a mai spus Orban, potrivit Antena 3.

Premierul Ludovic Orban participă la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”, care se desfășoară la Cercul Militar Național, Sala de Marmură, potrivit agendei sale publicate pe gov.ro.

Chirica, tot mai aproape de o candidatură din partea PNL la Primăria Iaşi... Şeful filialei municipale PNL Iaşi confirmă venirea lui Chirica în partid: Mă mâhneşte profund. E o decizie greşită pe t...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri