Antena Căutare

Ludovic Orban: O somăm pe Viorica Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb, cât mai e timp, pentru a nu face România de ruşine la nivelul UE

Liderul PNL, Ludovic Orban, o somează pe Viorica Dăncilă să retragă nminalizarea Rovanei Plimb pentru funcţia de comisar european, ”cât mai e timp, pentru a nu face România de ruşine la nivelul UE”. ”Este de neînţeles de ce premierul Vasilica Viorica Dăncilă a refuzat până acum să facă altă nominalizare, în ciuda solicitării exprese a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, a transmis Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, o somează pe Viorica Dăncilă să retragă nminalizarea Rovanei Plimb pentru funcţia de comisar european, ”cât mai e timp, pentru a nu face România de ruşine la nivelul UE”. ”Este de neînţeles de ce premierul Vasilica Viorica Dăncilă a refuzat până acum să facă altă nominalizare, în ciuda solicitării exprese a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, a transmis Orban.

”Premierul Vasilica Viorica Dăncilă se află în ceasul al 12-lea! Încă mai poate retrage propunerea de comisar european în persoana Rovanei Plumb, astfel încât să nu facă România de ruşine în Parlamentul European. Somez actualul prim-ministru să facă o altă propunere pentru această poziţie, care să respecte criteriile de integritate şi profesionalism agreate la nivel european, în condiţiile în care actuala nominalizare are toate şansele să fie respinsă în Parlamentul European”, a transmis, luni, liderul PNL; Ludovic Orban.

Acesta afirmă că ”este de neînţeles de ce premierul Vasilica Viorica Dăncilă a refuzat până acum să facă altă nominalizare, în ciuda solicitării exprese a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”.

”În atare condiţii, propunerile transmise Parlamentului European nu reprezintă o decizie politică în sine, ci doar comunicarea oficială a propunerilor făcute de fiecare ţară în parte. De altfel, hotărârea preşedintelui Comisiei Europene a fost aceea de a transmite toate propunerile formulate din partea ţărilor membre ale Uniunii, şi de a nu refuza niciun candidat al niciunei ţări, întrucât decizia aparţine Parlamentului European şi comisiilor de la nivelul Parlamentului European”, a mai declarat Orba.

Acesta a atras aenţia că Partidul Popular European, familie politică de care aparţine Partidul Naţional Liberal, ”a manifestat în mod consecvent toleranţă zero faţă de orice acţiune de obstrucţionare a funcţionării justiţiei şi a dezavuat personajele care au făcut obiectul unor astfel de discuţii”.

”Amintim faptul că Rovana Plumb are grave probleme de integritate după ce a blocat ancheta DNA, implicit posibilitatea de a fi judecată, ascunzându-se astfel în spatele majorităţii parlamentare a PSD. Domnia sa a considerat că nevinovăţia unei persoane poate fi stabilită printr-un vot politic în Parlamentul României, în locul instanţei de judecată, folosind imunitatea parlamentară. Singura soluţie pentru a preveni o situaţie ingrată pentru România în Parlamentul European este aceea a retragerii candidaturii Rovanei Plumb de către Guvernul României”, a mai spus Ludovic Orban.

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat-o pe Rovana Plumb în postul de comisar european din partea României.

Delegaţia USR PLUS în Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european.

„Atenţionăm Guvernul PSD că prin insistenţa de a o susţine pe Rovana Plumb îşi bate joc de această demnitate publică europeană şi, dacă nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de râs şi va fi forţat să vină cu o altă nominalizare după respingerea ei în Parlament”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR PLUS.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, luni, că Guvernul României riscă foarte mult prin susţinerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi a atras atenţia că audierile în Parlamentul European nu sunt o joacă.

Sursa : news.ro

Dăncilă: Pensionarii au început să primească deja pensiile pentru luna septembrie, majorate cu 15 la sută. Vreau să fie ... Dăncilă spune că se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca, o investiţie e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x