Ludovic Orban: Răspunderea preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu în legătură cu legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc este integrală

Premierul Ludovic Orban a declarat joi la Iaşi că este bine că legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respinsă în Senat, dar că răspunderea preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu pe această temă este integrală.

Orban a afirmat că răspunderea liderului PSD şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu în scandalul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc este integrală, dar că după respingerea legii în Senat, s-a depăşit “această etapă“.

„Ce să-i răspund lui Marcel Ciolacu? În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor obligaţia sa şi a colegilor din Biroul Permanent era să pună pe ordinea de zi proiectul de lege pentru a fi respins de plenul Camerei Deputaţilor. Exista raport, existau avize cu mult timp înainte de termenul de adoptare tacită. Orice altă afirmaţie a preşedintelui PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor e lipsită de suport, pentru că răspunderea sa este integrală. Dar e bine că până la urmă, în urma intervenţiilor preşedintelui şi puternicei reacţii a opiniei publice, a fost respinsă legea la Senat. Practic, am depăşit această etapă”, a spus Ludovic Orban.

Adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a legii privind Autonomia Ţinutului Secuiesc a provocat nemulţumirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a lansat acuzaţii extrem de dure la adresa PSD şi a liderului său, Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor legea care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri.

Legea a fost respinsă miercuri în Senat, care este Cameră decizională.

Sursa : news.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri