Căutare Live

Ludovic Orban se întâlneşte cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale/ PSD a cerut amânarea discuţiilor, iar Victor Ponta amânarea alegerilor până în toamnă

Premierul interimar, Ludovic Orbvan, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale. Datele avansate anterior aufost 14 sau 21 iunie. PSD a cerut amânarea discuţiilor, iar Victor Ponta amânarea alegerilor până în toamnă.

Potrivit unui anunţ al Guvernului, premierul interimar Ludovic Orban se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea elaborării hotărârii de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020.

Întâlnirea a fost convocată pentru ora 17.00 şi va avea loc la Palatul Victoria.

Premierul Ludovic Orban afirma, în urmă cu o lună, că cel mai probabil alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 mai şi pe data de 7 iunie pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme, pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, declara Ludovic Orban.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a anunţat că formaţiunea va participa la discuţii, dar va cere partidelor amânarea alegerilor locale până în toamnă şi organizarea acestora împreună cu cele parlamentare.

PSD a transmis, duminică, o reacţie la invitaţia premierului Ludovic Orban de a participa la discuţiile petru stabilirea datei alegerilor locale şi a precizat că ”agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor”.

Social-democraţii au cerut amânarea discuţiilor.

Şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a solicitat amânarea alegerilor invocând epidemia de coronavirus.

Sursa : news.ro

Orban, întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor locale: Cum le amânăm dacă nici nu am stabilit data alegerilor loc... USR îşi suspendă activităţile publice de precampanie şi distribuirea de materiale de promovare door to door, în contextu...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri