Antena Căutare

Lugoj: Tun de 1 milion de euro din bani publici

Fratii Dorin si Florin Maran, celebri drujbasi ai Timisului, impreuna cu Francisc Boldea, primarul Lugojului, au reusit sa fenteze bugetul local cu nu mai putin de un milion de euro. Asta dintr-o simpla semnatura, prin care edilul din Lugoj, a dat la schimb firmei celor doi frati, imobile si terenuri pe o suprafata de peste 200 de mii de metri patrati.


Semnatura fermecata
Mostenitorii familiei de industriasi Muschong solicita in anul 2006 retrocedarea terenurilor si a cladirilor ce au apartinut familiei, in suprafata totala de 205 mii de metri patrati cu o valoare de piata, stabilita prin expertiza, de 946 601 euro. Mai exact, la pretul de 4,60 euro pe metru patrat.

A urmat un proces complicat, in care pirmaria si mostenitorii au urmarit un scop comun: retrocedarea in natura. Cu toate ca dispozitiile au fost contestate in instanta, nu s-a pus niciodata problema valorii imobilelor si a terenului, ci scopul urmarit de mostenitori a fost acela al restituirii in natura. Intentiile au iesit la iveala pe 11 decembrie 2007, cand mostenitorii au incheiat un contract de vanzare-cumparare cu firma Tehnocer SRL, firma fratilor Maran.

Acestia cumpara nu mai putin de 419 mii de metri patrati de teren, la pretul de 9 lei pe metru patrat. In suprafata totala se regaseste si cea de 205 mii de metri patrati, obiect al schimbului ulterior cu municipiul Lugoj. Valoarea terenului, asa cum a fost dobandit de catre Tenhocer SRl s-a ridicat la 526 de mii de euro. Ilegalitatea se face in luna febriarie 2008, cand firma fratilor Maran inainteaza Consiliului Local Lugoj o propunere de schimb de imobile.

Culmea tupeului, s-au indeplinit toate procedurile de forma, dar s-a ignorat in totalitate fondul cauzei. Astfel se face ca firma Tehnocer primeste cadou din partea Primariei Lugoj un contract de schimb, purtand semnatura primarului Francisc Boldea.

Smecheria a constat in realizarea, in timp, a trei evaluari distincte, astfel incat la final, totalul sa nu dea cu virgula. Mai exact, valorile finale, stipulate in contractul de schimb reprezinta clar o supraevaluare a terenului chiar si fata de pretul mediu de 18 euro pe metru patrat, pret la randul sau exagerat in raport cu valoara reala a terenurilor pe care s-a facut schimb intre firma Tehnocer si Primaria Lugoj.

Paguba de paseste in realitate un milionul de euro. Doar din supraevaluare terenurilor, la momentul schimbului de imobile, rezulta un prejudiciu adus bugetului admnistratiei locale de peste 1 000 000 de euro. La baza acestui joc de cifre stau mai multe expertiza si evaluari despre care avea cunostinta si primarul Lugojului, care insa a preferat sa legitimeze ilegalitatea.

Tot articolul, in Jurnalul National

Snagov: Remanierea, amanata. Boc are 60 de zile sa aplice masurile de austeritate!... Scandal: Honorius Prigoana a incercat sa agreseze un fotograf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x