Antena Căutare

Maghiara, limba oficiala in tinutul Secuiesc?

Maghiara, limba oficiala in tinutul Secuiesc. Peste 300 de alesi locali din judetele Covasna, Harghita si Mures au adoptat, la Sfantu Gheorghe, o hotarare prin care se atesta dreptul oricarui cetatean din zona sa foloseasca limba maghiara liber si in aceleasi conditii cu limba oficiala a statului.

Trei sute de primari si alesi locali din Covasna, Harghita si Mures au participat, vineri, la cea de-a doua adunare a alesilor locali din secuime. Prin hotararea adoptata, ei vor ca orice cetatean din acea zona sa aiba dreptul sa foloseasca limba maghiara liber si in aceleasi conditii cu limba oficiala a statului.

Deocamdata hotararea este doar la stadiul de proiect, dar urmeaza sa fie propusa spre aprobare Parlamentului. Participantii au mai votat ca ziua de 15 martie sa fie declarata sarbatoare oficiala cu caracter local si sa fie zi libera.

Primarii si alesii locali mai vor sa inainteze catre Parlamentul European un memorandum prin care sa ceara numirea unui raportor european pentru tinutul Secuiesc.

Vanghelie se adapteaza din mers la schimbarile din PSD: "Ce dracu' sa fac, sa mor?"... Magureanu: Se stia din anii '70 ca succesorul lui Ceausescu la conducerea PCR urma sa fie Iliescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x