Antena Căutare

Mama Andreei Vass, faptuitoare intr-un dosar penal de incompatibilitate

Mama consilierei premierului Andreei Vass, ales local al PDL la Bobota (Salaj) a fost prinsa "in culpa". "Faptuitoarea" Marioara Vass, a fost sanctionata de procurori cu amenda administrativa pentru incompatibilitate intre functia de consilier local si administrator al unei societati comerciale( in care este actionar si tatal consilierei, Geza Vass).

Potrivit unei ordonante emise de Parchetul de pe langa Tribunalul Zalau, pe data de 6.01.2011 "Marioara Vass a efectuat operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia de consilier local".

Astfel, SC Mavas M&G, al carei administrator este Marioara Vass a incheiat contracte de lucrari publice cu primaria Bobota (judetul Salaj), scrie ancheteonline.ro. Prefectura Salaj si ANI au demarat investigatii in acest sens.

Parchetul de la langa Tribunalul Salaj a emis pe 6 ianuarie 2011 o ordonanta de aplicare a unei sanctiuni cu caracter administrativ pentru Marioara Vass ( mama consilierei pe probleme economice a premierului, Andreea Vass) deoarece aceasta s-a aflat intr-o stare de incompabilitate intre functia de consilier local si cea de administrator al unei societati comerciale.

Astfel mama Andreei Vass a fost amendata penal cu suma de 400 de lei. In rechizitoriul intocmit de procurorul criminalist Bogdan Sergiu Chis, se arata ca Marioara Vass, in calitate de administrator al firmei SC Mavas M&G SRL ( in care actionar este si sotul sau Geza Vass) a primit mai multe lucrari pe bani publici din partea primariei din comuna Bobota (judetul Salaj), desi detine functia de consilier local in aceasta localitate.

Firma lui Vass executa foraje pentru primarie

Astfel, "la data de 27.10.2009, intre Primaria comunei Bobota si SC Mavas M&G a fost incheiat contractul de prestrari lucrari nr. 6953 prin care executantul se obliga sa efectueze lucrarea de executare a unui foraj de alimentare cu apa in localitatea Dersida pana la o adancime de 150 m".

Pentru ca, in urma forararii la 150 de metri nu s-a gasit apa, primaria a semnat un act aditional cu aceeasi firma, SC Mavas M&G, care umfla nota de plata, pentru a continua forarile pana la 200 m.

La doar doua saptamani de la semnarea contractului, primaria se grabeste deja sa emita doua facturi catre firma administrata de mama Andreei Vass: prima facuta in valoarea de 37 000 de lei, iar a doua, de 11 000 de lei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Organizatiile de femei din PSD si PNL vor colabora pentru constituirea "USL la femei"... Traian Basescu a trimis "o ceramica de-asta, de un artist roman", cadou pentru mirii de la Monaco...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x