Antena Căutare

Mama lui Ioan Botis, implicata in afacerile sotiei fostului ministru

Incompatibilitatea intre functiile publice ocupate de Ioan Nelu Botis si afacerile familiei dateaza inca din perioada in care fostul ministru ocupa functia de director executiv al Agentiei Judetene a Fortelor de Munca, scriu cei de la Q Magazine. Potrivit jurnalistilor, in afacerile de selectie si plasare a fortelor de munca a fost la un moment dat implicata insasi mama fostului ministru, Ana Botis. La 60 de ani, aceasta a debutat in afaceri intermediind angajarea somerilor din Bistrita-Nasaud.

Mama fostului ministru Ioan Botis a fost asociata cu sotia acestuia intr-o firma pentru recalificarea fortei de munca. Firma a fost infiintata in anul 2005, cand Botis era de un an director executiv al AJOFM Bistrita-Nasaud, fiind inregistrata tot la domiciliul acestui.

Ana Botis s-a asociat cu nora sa, Ligia Botis, in firma Centrul de angajare si recalificare Eurotehnologic SRL, care a generat scandalul recent tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botis. Ffirma a functionat pana in septembrie 2010. Ana Botis detinea 5% din actiuni, iar Ligia Botis , cu 95% din actiuni.

In perioada in care Nelu Ioan Botis a fost nominalizat ca ministru al Muncii, firma Centrul de angajare si recalificare Eurotehnologic SRL a fuzionat cu o alta firma a familiei, SC Mobil Construct SRL, ce produce mobila. In urma acestei fuziuni, mama ministrului nu si-a mai mentinut niciun procent in afacere.

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au sesizat DNA in cazul fostului ministru al Muncii Ioan Botis. ANI a constatat ca Botis se afla intr-un conflict de interese, avand in vedere ca sotia acestuia este consilier pe un proiect finantat de UE si Guvern.

Fostul ministru al Muncii, Nelu Botis, a dat cu subsemnatul la DNA. Procurorii anticoruptie vor deschide un dosar penal si vor stabili daca Botis a comis sau nu infractiunea de conflict de interese, care practic este una din formele coruptiei. Legea spune ca in situatia in care un functionar public ajuta prin atributiile de serviciu o ruda sau chiar pe sotul sau, in acest caz pe sotie, sa obtina un folos material pentru sine , el risca sa ajunga dupa gratii.

ANI s-a sesizat din oficiu, in urma relatarilor aparute in presa, potrivit carora sotia lui Botis, consilier la un ONG bistritean, ar fi "ajutat" la primirea a aproape 500 de milioane de euro ca fonduri europene nerambursabile, imediat dupa ce sotul ei a fost numit. Nelu Botis si-a dat demisia abia dupa ce s-a intilnit cu inspectorii ANI, sustinand ca e doar o problema de moralitate, nicidecum penala.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Marko Bela: Sper ca mesajul lui Lazaroiu sa nu fie o amenintare indirecta... PDL a comandat 4 milioane de biciclete pentru propaganda electorala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x