Antena Căutare

MApN a revocat ordinele de avansare pentru 800 de persoane. Kovesi, Turcescu si Hagi au ramas fara grad

Ministerul Apararii Nationale a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva pentru 835 de cazuri din anii 2011 si 2012, in care nu au fost indeplinite conditiile prevazute de Legea 80/1995, se arata intr-un comunicat al MApN emis duminica. Masura a fost luata in urma analizei efectuate de catre comisia constituita prin ordin al ministrului apararii nationale, Corneliu Dobritoiu.

''Situatiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansari sau acordari de grade in rezerva, in cazul carora s-au constatat nereguli, sunt publicate integral pe pagina din Internet a Ministerului Apararii Nationale, www.mapn.ro.

Totodata, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade in rezerva, ca urmare a solicitarilor proprii, inaintate ministrului apararii nationale, pentru Kövesi Laura-Codruta, Turcescu Robert Nicolae si Kelemen Ioan Hunor'', se precizeaza in comunicat.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat duminica seara ca revocarea ordinelor de avansare sau acordarea gradelor in rezerva pentru cazurile din 2011 si 2012 in care nu au fost indeplinite conditiile impuse de lege este “doar o prima masura”, urmand ca in situatia in care comisia care analizeaza aceasta chestiune va sesiza incalcarea legislatiei sa se mearga pana la ancheta penala.

Pe 20 iunie anul acesta, in cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gadea a prezentat o lista care continea nume sonore din viata politica romaneasca, avansate in secret la diferite grade in Armata, de fostul ministru al Apararii Nationale Gabriel Oprea.

Citeste si Jurnalul!

Delegatia FMI revine in Romania pentru a discuta reducerea TVA pentru alimentele de baza... Circ in fata DNA: Dan Diaconescu, intre Tudor Gheorghe si "DJ Remus Vulpescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x