Antena Căutare

Marian Vanghelie, audiat intr-un dosar privind mita electorala in alegerile prezidentiale

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie si deputatul PSD, Aura Vasile, au fost audiati la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar privind mita electorala in alegerile prezidentiale, care priveste si alte infractiuni electorale, respectiv, fals in declaratii, potrivit unor surse politice.

Marian Vanghelie este cercetat de procurorii Parchetului instantei supreme in doua dosare privind infractiuni electorale si fals in declaratii, au declarat sursele citate. Iar Aura Vasile este cercetata pentru fals in declaratii, potrivit acelorasi surse.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a fost audiat la sediul Parchetului General timp de ora, la iesire precizand ca a fost convocat sa dea declaratii pentru o presupusa mita electorala in campania din 2009 pentru alegerile prezidentiale.

Intrebat daca a dat intr-adevar mita electorala sau stie pe cineva care a facut aceasta fapta, Vanghelie a replicat ironic: "Nu-mi amintesc ca presedintele Traian Basescu sa fi dat mita".

In aceeasi zi a fost audiata si deputata Aura Vasile. Aceasta a declarat ca, pe 8 martie, a primit o citatie in care era invinuita de mita electorala si ca fusese anuntata ca va mai fi o data chemata.

"In jurul datei de 8 martie, la Grupul Parlamentar am primit o citatie in care eram invinuita de mita electorala in alegerile prezidentiale. M-am prezentat de atunci. Eram dupa o interventie si mi s-a spus ca voi mai fi inca o data chemata pentru a da si o declaratie. Domnul procuror a spus ca sunt reclamata ca in ziua votului pentru prezidentiale am umblat prin sectiile de vot, mituind alegatorii. I-am spus si lui si va spun si dvs. ca in ziua votului in ambele tururi, am intrat intr-o singura sectie de vot - acolo unde am votat, am intrat in sediul organizatiei Bucuresti a PSD in jurul orei 8 - 8,30 de unde am plecat a doua zi, in jurul orei 11 - 12, si la primul turul si la turul al II-lea", a declarat Aura Vasile.

Aura Vasile a mai afirmat ca nu stie cine a facut posibila reclamatie sau "cine a putut sa viseze asa ceva", dar a tinut sa sublinieze ca este adevarat doar ceea ce ea a declarat la audieri.

Intrebata daca i-au fost prezentate probe de catre procuori, parlamentarul social-democrat a evitat sa raspunda direct apreciind ca "probabil procurorul are o reclamatie si mi se pare normal sa verifice si sa puna intrebari".

Guvernul nu are decat doua alternative dureroase: Ori fiscalitate crescuta, ori cheltuieli reduse... Opozitia isi face jocul: PNL anunta initierea unei motiuni de cenzura, PSD a si intocmit textul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x