Antena Căutare

Mark Gitenstein: Adoptarea Legii ANI, un pas crucial impotriva coruptiei

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a felicitat, miercuri, Parlamentul Romaniei pentru adoptarea noii legi a Agentiei Nationale de Integritate, se arata intr-un comunicat al Ambasadei SUA.

''Romania a facut un pas important in directia asigurarii existentei unei agentii care sa verifice averile demnitarilor. Acest factor crucial in lupta impotriva coruptiei corespunde obligatiilor Romaniei in calitate de membru al Uniunii Europene si asigura transparenta necesara, asteptata de catre companiile americane si straine prezente in Romania, precum si de catre cetatenii romani'', afirma ambasadorul SUA in declaratia de presa.

El a remarcat faptul ca presedintele Traian Basescu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si liderii parlamentari din intregul spectru politic ''au colaborat la adoptarea unei noi legi care va mentine si va consolida Agentia Nationala de Integritate, respectand in acelasi timp prevederile Constitutiei Romaniei''.

In opinia diplomatului american, eforturile lor neintrerupte ''au fost cruciale'' in crearea unei structuri a ANI care sa raspunda asteptarilor internationale si, in acelasi timp, intereselor cetatenilor Romaniei. Ambasadorul Gitenstein a considerat ''incurajatoare'' decizia Curtii Constitutionale din 19 iulie, care a respins vechiul proiect de lege ''ce ar fi slabit considerabil ANI'' si si-a exprimat speranta ca noua lege va corespunde standardelor acestei Curti.

''Parlamentul merita de asemenea felicitari pentru ca marti a adoptat un numar de masuri aditionale care vor imbunatati corectitudinea si eficienta sistemului juridic, facilitand in acelasi timp judecarea si condamnarea persoanelor care au comis acte de coruptie ori alte infractiuni grave'', mai afirma ambasadorul SUA.

Sursa: Jurnalul National

Vezi noua grila de salarizare a primilor bugetari ai tarii! Presedintele, salariu de 9.000 lei... Ofiter SPP: Basescu nu l-a lovit pe avocatul Dan Chitic, care consumase bauturi alcoolice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x