Antena Căutare

Marko Bela, catre Opozitie: Cate greseli, cate santaje, cate tradari rusinoase am facut impreuna!

Vicepremierul Marko Bela a declarat, in Parlament, ca reprezentantii PSD ar trebui sa uite ca au fost sustinuti la guvernare de UDMR intre anii 2000-2004 si s-au lasat "santajati" de "acesti santajisti ordinari" sa accepte modificarea Legii administratiei publice locale introducand obligativitatea utilizarii limbii maghiare in institutii in localitatile in care etnicii maghiari reprezinta peste 20% din populatie.

Marko a amintit PSD ca, "pentru a ramane la putere", a modificat Consitutia in 2003, "impreuna cu acesti udemeristi care nu fac altceva decat un santaj permanent", astfel incat acesta obligatie de utilizare a limbii materne sa se extinda si la institutiile deconcentrate si la justitie. "Cate scoli maghiare, cate tradari rusinoase pe care le-am facut impreuna!", a exclamat Marko Bela.

In acelasi timp, Marko Bela le-a transmis reprezentantilor PNL ca ar trebui sa uite ca, "pentru a ramane in politica", au fost impreuna cu Uniunea in acelasi guvern si au "conspirat impreuna impotriva intereselor Romaniei", atunci cand, in 1999, au votat o noua lege a invatamantului care a permis infiintarea de unitati scolare si facultati in limba maghiara. "Cate greseli, cate santaje, cate tradari, iar acum, dintr-o data, v-ati luminat, dragi colegi!", le-a spus Marko parlamentarilor din opozitie.

De asemenea, vicepremierul Marko Bela a calificat drept "fals" capitolul din motiunea de cenzura a Opozitiei, referitor la UMF Targu Mures, apreciind ca, din aceasta cauza, tot documentul nu are nicio credibilitate.

Foto: Intactimages

Senatorul Sorina Placinta nu s-a prezentat la vot: A plans in plenul Parlamentului... Udrea: Sigur motiunea NU va trece. Nu am tinut pe nimeni ascuns in camera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x