Antena Căutare

Marko Bela: "Salariile bugetarilor vor creste cu siguranta de la 1 ianuarie"

Vicepremierul Marko Bela a afirmat in cadrul unei conferinte de presa, la Arad, ca salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie. Presedintele UDMR sustine ca s-a discutat deja in Guvern, inclusiv cu ministrul Finantelor, despre cresterile salariale din sectorul bugetar. Vicepremierul a precizat ca salariile mici, cele sub 1.000 de lei, ar putea beneficia de cel mai mare procent de crestere.

"Salariile vor creste cu siguranta de la 1 ianuarie, fata de situatia actuala, dar in ce masura, in ce procentaj, nu stim inca. Eventual vor creste salariile mai mici intr-o masura mai mare, noi (UDMR - n.r.) pentru asta optam. Oricum vor creste, chiar daca nu vor reveni la acelasi nivel cu cel de dinainte de reducere


"Avem 39 de miliarde de lei in fondul de salarii pentru 2011 in sectorul bugetar, suma care este ca si aceea din 2010, dar cu diferenta ca intre timp am redus din personal, ceea ce ne da posibilitatea sa crestem salariile"


"Diferenta ar fi insa aceea ca lunile acestea am redus din personal. Au fost concedieri, rationalizari, comasari de institutii. Aceasta diferenta ne da posibilitatea sa crestem salariile fata de reducerea cu 25%. Sunt doua optiuni aici. Sa crestem in mod egal sau sa aplicam marirea de salarii in trepte, iar cele mici sa creasca putin mai mult decat cele mari. Am discutat in coalitie destul de detaliat aceasta problema"


Senatorul Catalin Voicu ramane in continuare in arest preventiv... Victor Ponta: "Respectam decizia CCR, dar ii vom cere presedintelui sa nu promulge Legea Pensiilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x