Antena Căutare

Melescanu: Scrisorile Frantei si Germaniei, ilegale, imorale si discriminatorii

Senatorul PNL Teodor Melescanu a declarat, marti, ca scrisorile oficialilor Germaniei si Frantei privind amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen reprezinta o actiune ilegala, imorala si discriminatorie.

"Scrisorile adresate de oficiali din Franta si Germania pe tema amanarii admiterii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen reprezinta o actiune ilegala, imorala si discriminatorie", a declarat Teodor Melescanu.

El a afirmat ca demersul ar fi ilegal pentru ca Acordul Schengen nu prevede niciun fel de conditionalitati, altele decat cele legate asumarea si respectarea obligatiilor care revin tarilor membre pentru apararea frontierelor comune ale UE.

De asemenea, potrivit lui Melescanu, este o actiune imorala si discriminatorie pentru ca, in urma cu cativa ani, un grup de sapte tari membre a fost admis, desi aceste tari nu indeplineau conditionalitatile tehnice, fiind recomandate masuri foarte clare pentru a raspunde exigentelor Schengen.

"Din punct de vedere tehnic, toate conditionalitatile au fost respectate de catre noi. Regret ca acest esec al Romaniei, ca atare, s-a intamplat. Poate ca e un semnal si pentru noi in legatura cu modul in care suntem priviti la nivel oficial. (...) Este un esec politic al presedintelui, al guvernului, al oficialitatilor romane din zona executiva. Este un esec si al nostru, al tuturor, pentru ca banii pe care i-am cheltuit pe aceste proiecte ne erau utili in alte domenii, mai ales in perioada asta de critza", a conchis fostul ministru de Externe.

Sursa: Jurnalul National

Reactia MAE la scrisoarea comuna franco-germana: Un precedent inacceptabil, o discriminare a Romaniei... Geoana: Solicitarea Frantei si Germaniei, o lovitura dura la adresa Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x