Antena Căutare

Membru CNA, cu pistolul pe masa in timpul unei sedinte la Senat

Incident la sedinta Comisiei de Cultura. Membru Consiliului National al Audiovizualului, Constantin Dutu, a scos un pistol pe masa in timpul unei sedinte la Senat.

UPDATE 16.00: Constantin Dutu, care a venit cu un pistol de jucarie la sedinta Comisiei de Cultura, detine, ca membru al CNA, o functie prevazuta a fi exceptata de la controlul antitero care se face la intrarea in Parlament, a declarat purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea.



"Regulamentul privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului prevede pentru anumite categorii de persoane accesul fara a fi supuse filtrului de control antiterorism. Domnul Constantin Dutu, membru al CNA, detine o functie prevazuta a fi exceptata controlului antitero. Are o functie asimilata secretarului de stat", a precizat Onea.

Dupa cateva minute, Dutu a spus ca a fost vorba de o farsa si ca a venit cu un pistol de jucarie.

Gluma lui membrulului CNA nu a fost gustata de cei prezenti in sala, iar presedinta comisiei, Raluca Turcan, a suspendat sedinta si i-a cerut acestuia sa paraseasca sala.

"Am fost calomniat. Daca ai permis poti sa mergi oriune cu pistolul. Asta nu e o arma adevarata e una de jucarie. Am adus pistolul sa il vada domnul Sergiu Nicolaescu", a spus Dutu la iesirea din sala de sedinte.

Dutu a vrut sa-si dovedeasca astfel nevinovatia, dupa sesizarea depusa la comisiile de cultura care cerea sa se analizeze o eventuala incompatibilitate a lui Dutu, cum ca ar fi avut condamnari penale in Romania si Italia.

Presedinta Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat, dupa incident, ca gestul de a scoate un pistol in sedinta comisiilor este unul "evident deplasat, care caracterizeaza si partidul care l-a propus pe dl Dutu, sa nu uitam ca el provine din PRM".


"Parlamentul Romaniei nu e loc de mascadrada, nu e loc de circ, unde sa vii cu arme adevarate sau de jucarie", a continuat ea.

Intrebata daca a fost speriata cand a vazut pistolul, Raluca Turcan a raspuns: "Cand un om care a fost invitat pentru ca exista suspiciunea unor condamnari penale evident ca starea nu este una placuta".

"Nici macar dl Sergiu Nicolaescu, care are o vasta experienta in armele reale sau nu, nu si-a putut da seama decat in momentul in care l-a luat in mana si la verificat".

Constantin Dutu, care a fost propus de PRM pentru functia de membru in CNA, in mandatul 2006-2012, spune insa ca motivul convocarii sale consta in faptul ca o membra a PDL ii doreste postul din Consiliu.

Basescu, la RRA: Sunt disponibil oricand sa prezint provenienta averii mele... Victor Ponta, chemat la ANAF cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x