Antena Căutare

"Metoda Anastase", folosita la Bruxelles impotriva presei

Conflictul dintre Traian Basescu si presa, plus opozitie, a fost mutat in Parlamentul European (PE), unde ieri, in Comisia pentru Petitii, la fel ca in Parlamentul Romaniei, opozitia a parasit sala de sedinta in momentul votului, protestand fata de respingerea de popularii europeni (PPE) a petitiei privind incalcarea libertatii presei in Romania.

Comisia PETI a dezbatut petitiile inaintate de sindicatele presei romane in legatura cu includerea presei in strategia de securitate a CSAT la capitolul "vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale".

Presedintia si PDL s-au pregatit temeinic pentru audieri, fiind deplasata la Bruxelles o echipa de sustinatori ai strategiei CSAT, formata din Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Manoiu, consilierul prezidential pentru Afaceri Europene si directorul Directiei Juridice si MAE.

PDL si-a trimis la comisie cei mai vocali europarlamentari: Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Cristian Preda, ba chiar si pe Elena Basescu, desi aceasta nu a luat cuvantul, folosind pentru comunicare in timpul sedintei numai SMS-urile.

Toata aceasta echipa s-a straduit sa convinga Comisia PETI a Parlamentului European ca cele doua televiziuni de stiri din Romania, Antena 3 si Realitatea TV, reprezinta, prin intreaga lor activitate, o amenintare la adresa sigurantei nationale, justificandu-se astfel includerea presei in categoria vulnerabilitatilor statului. Lui Theodor Stolojan i-a revenit misiunea sa aduca la cunostinta parlamentarilor europeni cine sunt patronii celor doua televiziuni si cu ce se ocupa acestea.

In raportul inaintat comisiei, fostul premier a scris ca "Antena 3 si Realitatea nu sunt victime, ci parte a problemei. Campania lor vicioasa anti-Basescu si anti-Guvern este un fapt incontestabil. Genul de jurnalism pe care il promoveaza este un pericol foarte serios la adresa standardelor etice si o tentativa fatisa de manipulare a opiniei publice".

"Paragraful referitor la presa din strategia de securitate se refera la santajul politic si linsajul unor personaje operate de principalele trusturi media", a explicat Stolojan, acompaniat de colegii sai care au incercat sa arate ca nu exista o problema cu presa in intregimea ei. Ba dimpotriva, dupa cum au spus Traian Ungureanu, Valeriu Turcan si Cristian Preda, dovada suprema a libertatii presei in Romania este faptul ca Basescu a pierdut un proces de calomnie cu un jurnalist. Valeriu Turcan a aratat ca "in strategia de securitate se recunoaste o problema, nu se impun restrictii", el spunand ca in Romania libertatea de exprimare este garantata.

Tot articolul, in Jurnalul National

Propunere: Examinare psihologica obligatorie pentru demnitari! Spune-ti parerea!... Cezar Preda: "Duelul intre prostanaci" pune puterea in situatii "complet idioate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x