Antena Căutare

Mihai Razvan Ungureanu: Alianta dreptei se incheaga cu dificultate din cauza orgoliilor

Presedintele Partidului Forta Civica, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu (MRU), a declarat ca alianta de centru-dreapta se realizeaza cu dificultate din cauza orgoliilor si este cazul ca acestea sa fie mai moderate pentru atingerea scopului final. El a afirmat ca nu au existat deocamdata negocieri in interiorul acestei aliantei legate de proportionalitatea reprezentarii in colegii si nici compozitia nominala a listei, acestea fiind chestiuni care vor fi discutate in perioada urmatoare.

"Nu as spune ca pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie sa-l acoperim. USL functiona oricum dinainte, USL nu avea o problema de timp cu atat mai mult cu cat calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de actiunile USL-ului. In ceea ce priveste alianta dreptei, ea se incheaga cu dificultate si am spus acest lucru, se incheaga cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt intotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care considera ca pe seama unui declic strategic vanitatile personale si orgoliile de circumstanta ar trebui sa fie mult moderate", a explicat Mihai Razvan Ungureanu, adaugand ca lista orgoliilor "e prea lunga".

"In situatia in care facem parte dintr-o alianta, alianta trebuie sa castige puterea. Asta inseamna ca exista cel putin tinta celor 35 de procente locuri in Parlament, si credem ca pe seama unei campanii serioase si fara odihna se poate merge si dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist in situatia aceasta. Aceasta este asteptarea minima pe care o avem in acest moment la nivelul aliantei", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

MRU a subliniat ca desi USL este creditat, conform unor sondaje de opinie, la nivelul de 50%, sunt sanse mari ca acest fapt sa se schimbe pe fondul modului in care Uniunea Social-Liberala a guvernat in aceste trei luni, urmand o perioada cu scumpiri de toate felurile, intreaga situatie urmand sa cantareasca destul de greu pana pe data de 9 decembrie.

Crin Antonescu: USL a votat impartirea colegiilor parlamentare, putem vorbi de "Tratatul de la Murighiol"... Victor Ponta, increzator: USL va castiga in jur de 60% din mandatele din viitorul Parlament ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x