Pentru alegerea celor minimum 315 deputati si 137 de senatori, autoritatile au amenajat 18.749 de sectii de votare. Dintre acestea, 295 sunt in strainatate. Puteti vota de la ora sapte si pana la ora noua seara, cand sectiile de votare vor fi inchise.
Pentru a putea pune stampila pe numele celui care va va reprezenta in Parlament, nu plecati la vot fara buletin, carte de identitate, pasaport sau o carte de identitate provizorie, daca e cazul.
Acestea fiind stabilite, va indreptati, apoi, spre sectia de votare la care sunteti arondati. Si numai la acea sectie. Aceasta este in comuna, orasul sau municipiul unde aveti domiciliul din buletin. O data ajunsi la sectie, veti primi doua buletine de vot, unul pentru Camera Deputatilor si unul pentru Senat. Stampila se pune doar pe candidatul dorit, in patrulaterul in care este scris numele lui. Daca stampilati numele mai multor candidati, votul va fi considerat nul.
Dupa ce v-ati exprimat optiunea, impaturiti buletinul astfel incat sa fie pastrat secretul votului. Altfel, de asemenea, riscati ca votul sa fie considerat nul. Chiar daca mergeti la vot impreuna cu familia sau cu prietenii, in cabina intrati neinsotiti. Aici fac exceptie, fireste, persoanele cu dizabilitati care au nevoie de insotitor, insa e nevoie totusi de acordul presedintelui sectiei de votare.
La vot merg doar cetatenii care au implinit 18 ani, sau implinesc varsta chiar in ziua votului. Bugetul alocat organizarii scrutinului a fost in acest an de aproape 200 de milioane de lei.
Alegeri parlamentare: Pe listele electorale vor fi 18,2 milioane de romani. Cum, cine si unde voteaza... ALEGERI PARLAMENTARE: Rezultate exit-poll - USL conduce detasat! Prezenta la vot: 41,72%...