Antena Căutare

Ministrul Agriculturii: Ceausescu n-a fost tampit cu asocierea in cooperativa

Ministrul Agriculturii, Stelia Fuia a laudat joi sistemul agricol impus de Nicolae Ceausescu.

"Dupa 20 de ani de faramitare a patrimoniului agricol, trebuie sa vedem ca Ceausescu n-a fost tampit cu asocierea in cooperativa si ca fara asociere irosim potential agricol. Fara asocierea fermierilor nu putem spera la performanta in agricultura", a declarat Fuia pentru Mediafax.

Mai mult, aceasta a oferit mai multe cifre argumentand ca o colectivizare ar fi mult mai rentabila pentru sistem. Romania are 1.048.000 de exploatatii subventionate, din care 978.000 sunt parcele mai mici de 10 hectare fiecare.

Proiect pilot cu sprijin nemtesc

"Asta este risipa prin faramitare. Am discutat un proiect pilot cu sprijin nemtesc de asociere a micilor fermieri in cooperative, pe care sa-l implementam din acest an in 2-3 judete si unde colegii nemti, care la randul lor au o mare experienta pe asociere, s-au oferit sa ne ajute cu know-how", a aratat ministrul.

Foto: Intact Images

Vasile Blaga: "A vrea sa distrug partidul este ca si cum as vrea sa distrug biserica din sat"... Victor Ponta: USL sustine votul uninominal, si il va sustine si in continuare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x