Antena Căutare

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin: "Vrem sa introducem un TVA diferentiat de 9% pentru alimentele de baza"

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, luni dimineata, in cadrul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani", ca agricultura romaneasca se confrunta cu numeroase probleme, insa se iau masuri pentru remedierea acestora. El a precizat ca ascocieriea fermierilor ar putea ieftini produsele romanesti.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca vor fi accesate mai multe fonduri europene pentru a remedia o parte din problemele din agricultura.

"Trebuie sa ajutam produsele romanesti sa ajunga pe rafturi. (...)Ne lipseste asocierea fermierilor. Vanzarea se face individual, iar preturile nu sunt cele mai bune, pentru ca sunt producatorul trebuie sa suporte costuri de transport si de ambalare", a declarat Daniel Constantin.

El a precizat ca, astfel, vor fi indepartati si intermediarii, care "dicteaza", in prezent, preturile din piete.

De asemenea, ministrul a afirmat ca vor fi create centre de colectare pentru legume si fructe, cu ajutorul fondurilor europene. Insa, doar producatorii care se asociaza vor putea accesa aceste fonduri.

"Cand productia si valorificarea se face la comun, si pretul va fi altul", a spus ministrul.

Daniel Constantin a declarat ca se doreste introducerea unui TVA diferentiat, de 9%, pentru alimentele de baza.

"Zootehnica si agricultura ecologica, sunt zone unde se poate investi, insa exista un pericol asupra animalelor din ferme. In Romania, nu mai exista ferme de reproductie si vin multe rase din exterior."

Gitenstein explica de ce nu primesc romanii vize pentru SUA: ”Nu au destule dovezi ale legaturilor cu Romania”... Delegatia FMI revine in Romania pentru a discuta reducerea TVA pentru alimentele de baza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x