Antena Căutare

Ministrul Apararii: "Parada de 1 Decembrie nu va avea o amploare deosebita"

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat, duminica, cu prilejul manifestarilor dedicate Zilei Armatei, ca la parada de 1 Decembrie din acest an manifestatiile nu vor avea "o amploare deosebita", invocand "austeritatea cronica", dar si costurile foarte mari, care ar ajunge la 1 milion de euro.

Ministrul Apararii: "Parada de 1 Decembrie nu va avea o amploare deosebita"
| intact images

Dobritoiu a fost intrebat, la manifestarile ocazionate de Ziua Armatei, daca de 1 Decembrie va mai avea loc o parada pentru sarbatorirea Zilei Nationale.

"O sa facem niste actiuni de 1 Decembrie, categoric decizia va fi luata la nivelul Guvernului, dar fara o amploare deosebita, adica nu vom angaja aviatia si alte categorii de tehnica datorita costurilor foarte mari. Costurile nu ar fi mari in mod general, dar sunt foarte mari in conditiile de austeritate cronica a bugetului Apararii, adica 1 milion de euro. Mi se pare foarte mult cand noi ne chinuim intr-o subfinantare cronica", a explicat ministrul.

Dobritoiu a precizat ca situatia financiara este data de "intelegerea politica asupra fenomenului militar", fapt pentru care Armata sufera din cauza "lipsei culturii de securitate a elitelor politice romanesti, care prabusesc bugetele sau se joaca cu bugetele intr-un mod visceral, dupa bunul plac". Ministrul a precizat ca o situatie mai buna a bugetului alocat Armatei se va contura incepand de anul viitor.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Sondaj de opinie: Daca azi ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar obtine 52,1% din voturi... Afla care sunt candidatii PNL pentru viitorul parlament!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x