Antena Căutare

Ministrul Dan Sova, dat in judecata de Monica Macovei pentru calomnie

Fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat ca l-a actionat in judecata, impreuna cu mama sa, pe ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, pe care il acuza de "afirmatii calomnioase", dupa ce acesta a declarat ca tatal ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu".

Macovei a precizat ca in actiunea depusa la Tribunalul Bucuresti solicita judecatorilor sa il oblige pe Dan Sova la plata unor daune morale de 700.000 lei. Ea sustine ca senatorul PSD a afirmat, la mai multe emisiuni, ca tatal ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" si "seful securitatii Giurgiu".

"I-am cerut d-lui Dan Sova sa prezinte dovezi pentru afirmatiile calomnioase pe care le-a facut la adresa tatalui meu, dar nu are nicio dovada. (...) In actiunea depusa la Tribunalul Municipiului Bucuresti, solicit ca domnul Dan Sova sa isi ceara public scuze pe aceleasi posturi de televiziune unde a facut acele afirmatii, pentru ca a mintit populatia si m-a calomniat, sa publice hotararea in 4 ziare nationale si sa plateasca daune morale in valoare de 700.000 lei", a scris Monica Macovei pe blog.

Europarlamentarul arata ca, pe 9 septembrie, i-a solicitat lui Dan Sova sa faca publice dovezile pe care si-a bazat aceste acuzatii, iar pe 10 septembrie, i-a trimis o scrisoare, inregistrata la Guvern, prin care ii cerea dovezi in scris, insa ministrul nu a prezentat nicio proba.

Monica Macovei considera ca "intentia de defaimare si denigrare este evidenta si este cauzata de o lupta politica dusa cu argumente mincinoase", iar atacul la adresa tatalui ei si implicit a mamei sale sunt doar o parte din campania negativa pe care USL o duce impotriva sa.

UPDATE! Scandal in CSM din cauza procedurii de numire a sefului DNA si a procurorului general... CSM: Afirmatiile lui Iliescu, Ponta si Antonescu privind anchetele PICCJ lezeaza independenta Justitiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x