Antena Căutare

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe: "Basescu face rau Romaniei"

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a afirmat, vineri, ca in plan local a fost transmisa o radiograma in care au fost prevazute situatiile posibile a fi intalnite in teritoriu, el subliniind ca nu putea fi exclusa nicio situatie in ceea ce priveste datele despre populatie. De asemenea, el a precizat ca ideea unui mini-recensamant a fost abandonata si se doreste a se lucra numai in virtutea prevederilor legale.

"Actiunea noastra s-a declansat pe plan intern catre organele administratiei locale, dar si catre o serie de institutii la nivel central si, de asemenea, actiunea noastra se deruleaza si pe plan extern prin intermediul MAE caruia evident noi am adresat un document. Pe plan local, am adresat o radiograma in care am prevazut situatiile posibile a fi intalnite in teritoriu si nu putea fi exclusa niciuna dintre ele, pentru ca sensul acestei verificari, asa cum a cerut Curtea Constitutionala, este acela de a depista toate cazurile, atat cat omeneste este posibil', a declarat, intr-o conferinta de presa, Radu Stroe.

"Ideea cu mini-recensamantul, cu mers din poarta in poarta, care la un moment dat a circulat, a fost total abandonata si lucram numai institutional si numai in virtutea prevederilor legale. (...) Noi nu am pornit aceasta actiune de dragul nostru. Asa cum am precizat la inceput, Curtea Constitutionala a solicitat in mod expres verificarea. Datele care rezulta din aceste verificari vor fi analizate si in legatura cu aceste date nu se va pronunta nici primul-ministru, nici Guvernul, nici MAI, nici macar presedintele interimar, se va pronunta numai Curtea Constitutionala. Prin urmare, noi suntem si ne consideram si sesizati in acelasi timp si obligati ca aceste date sa fie cat mai corect posibil si sa ajute Curtea in a lua o decizie', a subliniat ministrul.

Potrivit acestuia, se vor verifica date referitoare la persoanele decedate, persoanele care si-au pierdut dreptul de a vota, care au obtinut statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate sau care au pierdut cetatenia romana, persoanele al caror act de identitate a expirat si nu a fost reinnoit sau care si-au schimbat domiciliul fara a fi radiate din lista localitatii rezidentei anterioare, persoanele care se identifica la un domiciliu intr-un numar ce nu se coreleaza cu suprafata locuibila si numarul de camere ale imobilului.

'Aici nu este numai o problema de liste pentru referendum. Dupa parerea noastra, aici este o problema de natura penala. Cand gasesti domicilii cu o suta de persoane, cu 700 de persoane, deja institutiile statului trebuie sa se sesizeze', a explicat ministrul delegat pentru Administratie.

'Guvernul, prin memorandumul pe care l-a initiat, practic a luat integral decizia sa respecte decizia CCR si suntem atat de hotarati sa facem lucrul acesta incat insusi titulatura acestui memorandum este ad litteram cu textul scrisorii Curtii Constitutionale. Deci, este vorba despre masurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente. (...) Curtea a dorit sa ii transmitem listele electorale permanente pentru a se putea stabili daca referendumul national este valabil sau nu', a afirmat Radu Stroe.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact images

Mircea Dusa a cerut INS sa convoace Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei pe 14 august ... Curtea Constitutionala se va reuni marti, la cererea unor judecatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x