Ministrul desemnat al Muncii, întrerupt din răspunsurile date parlamentarilor la audieri. Preşedintele de şedinţă i-a tăiat microfonul încă de la răspunsul la a doua întrebare

Audierea Violetei Alexandru în comisiile pentru Muncă din cele două camere ale Parlamentului, miercuri după-amiază, este marcată de întreruperi ale discursului ministrului. Preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul ministrului desemnat încă de la răspunsul la a doua întrebare pe care acesta a primit-o, gestul stârnind nemulţumirea unora dintre participanţi.

Violeta Alexandru a început audierea cu o prezentare a activităţii sale, iar la un moment dat preşedintele de şedinţă i-a cerut să se apropie de finalul expunerii. Ulterior, primul parlamentar care i-a adresat întrebări i-a reproşat ministrului desemnat că "are ce are” cu subalternii din sistem.

"Dumneavoastră aveţi ce aveţi cu colegii noştri. (...) Aceia nu sunt subalternii noştri, sunt colegii noştri. Vă rog mult să-i trataţi ca pe colegii noştri!”, i-a spus ministrului un deputat care a lucrat în sistemul de pensii.

În replică, Violeta Alexandru i-a spus acestuia că nu are înţelegere pentru cei care nu înţeleg să-şi îndeplinească atribuţiile, însă a fost întreruptă de către preşedintele de şedinţă, care i-a închis microfonul înainte de a termina răspunsul.

"Cine lucrează în instituţiile publice are în mine cel mai corect partener, cine se plânge că am jignit pe cineva acela este un om care nu poate să ţină pasul cu standardele cu care lucrez şi cu rezultatele pe care le cer. (...) Nu sunt omul care să jignească pe cineva, care să nu aprecieze atunci când colegii se implică, dar nu am să mă fac că nu văd că în sistemul public se fac greşeli, că oamenii aşteptau cu anii pentru a li se calcula pensia”, a spus Alexandru, moment în care i s-a tăiat microfonul.

Gestul preşedintelui de şedinţă a stârnit nemulţumirea unui parlamentar care i-a atras acestuia atenţia: "Dumneavoastră sunteţi aici să prezidaţi şedinţa, nu să tăiaţi microfonul ministrului când răspunde la întrebări".

De altfel, în prima oră a audierilor ministrul a răspuns câtorva întrebări, în condiţiile în care deputaţii şi senatorii au intrat într-o dezbatere pe tema poluării din Bucureşti, iar preşedintele de şedinţă a închis microfonul în repetate rânduri celor care au luat cuvântul.

Senatorul Daniel Zamfir a acuzat o ieşire publică a Violetei Alexandru care e "mult sub demnitatea umană, nu doar a funcţiei de ministru” legată de poluarea din Capitală.

După intervenţia sa, senatorului Daniel Zamfir i s-a reproşat că vorbeşte "mai mult decât ministrul”, iar un parlamentar i-a spus acestuia: "Credeam că v-aţi epuizat în comisia anterioară, că şi acolo aţi vorbit fără noimă”.

Şi precedenta audiere a ministrului propus al Muncii a fost marcată de scandaluri între parlamentari, deputatul Florin Roman intrând în conflict la acel moment cu fostul ministru al Afacerilor Interne Carmen Dan.

Sursa : news.ro

Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2021. Berbecii trebuie să spună ceea ce simt. Descoperă ce-ți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2021 spune că în ciuda haosului, incertitudinii și a energiei lipsă, există luminița de la capătul tunelului. Chiar dacă zilele se scurtează, dacă ești dispusă să faci o schimbare în viața ta, atunci acum este momentul potrivit.
Catine.ro
Ultimele știri