Antena Căutare

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan, la DNA: M-am prezentat din proprie iniţiativă la DNA ca urmare a acuzaţiilor lui Radu Cristescu (PSD). Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupţie

Ministrul Dezvoltării Ion Ştefan s-a aflat vineri dimineaţă la DNA, el spunând că s-a prezentat din proprie iniţiativă ca urmare a acuzaţiilor lui Radu Cristescu (PSD) referitoare la sediul Bibliotecii judeţene din Satu Mare. ”Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupţie”, a declarat ministrul.

”M-am prezentat din proprie iniţiativă la DNA, aşa cum am spus că mă voi prezenta şi l-am invitat şi pe domnul Cristescu la ora 8, să punem cărţile pe masă, pentru a vedea care este situaţia. Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupţie”, a afirmat Ştefan la Digi 24, precizând că el se pune la dispoziţia organelor de anchetă.

El a explicat că, într-o emisiune, Radu Cristescu l-a acuzat că are avea ”relaţii neprincipiale cu un cetăţean din Satu Mare, care a făcut o tranzacţie cu Consiliul Judeţean, care a primit prin HG bani de la Guvern pentru cumpărarea sediului Bibliotecii Judeţene”.

”Eram acuzat că sunt într-o relaţie neprincipială cu unul dintre actionari. Pentru a lămuri situaţia, l-a invitat pe domnul Cristescu la ora 8 să văd dacă are dovezi că aş avea vreo legărură cu acest caz”, a spus Ion Ştefan, declarându-se dispus să renunţe la imunitate pentru a fi cercetat în cazul în care astfel de dovezi există.

El a anunţat că va continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor în executarea lucrărilor prin PNDL, chiar dacă vor fi mulţi nemulţumiţi.

”Nu voi da un centimetru înapoi!”, a avertizat ministrul.

Întrebat care a fost concluzia întâlnirii sale cu procurorii, Ion Ştefan a precizat că el vrea să elucideze cazul şi că nu a depus plângere împotriva lui Cristescu.

”Vreau să fiu cercetat, să mă pun la dospoziţia organelor de anchetă, pentru a anula orice suspiciune”, a subliniat ministrul Dezvoltării.

Ion Ştefan şi Radu Cristescu au avut un schimb dur de replici joi seară, într-o emisiune televizată.

Ministrul a fost acuzat că a solicitat de la Guvern alocarea sumei de 12 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de euro, pentru Consiliul Judeţean Satu Mare spunând sunt necesari pentru un spital, de fapt banii fiind utilizaţi pentru cumpărarea unui sediu destinat Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

Sursa : news.ro

Daniel Suciu: Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să-şi dea demisia... Premierul Ludovic Orban şi ministrul Fondurilor Europene vor participa la Summit-ul Grupului ”Prietenii Coeziunii”, în P...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x