Antena Căutare

Ministrul Educatiei are doar 11 clase, potrivit legii romane

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, are doar 11 clase, conform Legii invatamantului din Romania. Si asta pentru ca ministrul Educatiei nu si-a echivalat nici pana acum diplomele pe care le-a obtinut in strainatate. Demnitarul sustine ca nu a avut nevoie de recunoasterea acordata de ministerul pe care-l conduce. Nici o lege din Romania nu impune in prezent ca ministrii sa aiba studii superioare.

Daniel Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg. Tot acolo si-a luat si diploma de inginer in chimie, dar si titlul de doctor, noteaza Adevarul.

In total, ministrul Educatiei are nu mai putin de cinci tipuri de studii. Insa, pentru nici unul nu s-a facut echivalarea in sistemul educational romanesc pe care il reprezinta.

"Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare.(...) Aceasta problema a echivalarii este o problema pur formala, ea trebuie facuta pentru cei care au nevoie sa-si echivaleze studiile", a declarat Daniel Funeriu.

Pentru recunoasterea diplomei de bacalaureat, demnitarul ar fi trebuit sa depuna la Centrul National de Recunoastere si Echivalare a diplomelor, un dosar cu situatia scolara, diploma de bacalaureat cu o semnatura speciala si o cerere scrisa. In urma acestei actiuni, studiile i-ar fi fost echivalate in 30 de zile.

Deocamdata, in Romania, nu exista nici o lege care sa ii oblige pe membrii Guvernului sa aiba studii superioare.

Crin Antonescu il ataca cu guvernatorul BNR: Face afirmatii generale si promisiuni... Boc: Tinerii antreprenori vor primi ajutoare de stat nerambursabile de maximum 10.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x