Antena Căutare

Ministrul Muncii a demisionat. Nicolae Ivaschescu, desemnat interimar

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, si-a dat demisia, informeaza Antena3. Botis a luat aceasta decizie in urma unei noi discutii cu premierul Emil Boc.

UPDATE 13.05: Premierul Emil Boc a precizat in cadrul unei declaratii de presa ca secretarul de stat Nicolae Ivaschescu va prelua atributiile ministrului Botis pana cand va fi desemnat un nou ministru.

Iata declaratiile lui Ioan Botis:

- Imi cer scuze ca am intarziat o zi in ceea ce priveste anuntarea demisiei. Am avut nevoie de o zi pentru a prgati aceasta demisie.

- Imi prezint astazi demisia. La baza demisiei stau motive de moralitate. A fost o perioada extrem de buna in ceea ce priveste elaborarea unor legi.

- Am promovat 18 legi, printre cele mai importante fiind legile privind salarizarea unitara, condul muncii, legile dialogului social, legea zilierilor.

- Tin foarte mult la proiectul privind caminele pentru persoanele in varsta.

- Daca toate aceste legi vor duce la un singur lucru, crearea unor conditii mai bune de trai pentru cetatenii Romaniei.

- Multumesc angajatilor din Ministerul Muncii, sunt rezultate bune obtinute si as dori sa prezint scuzele mele colegilor mei din Guvern, e o situatie neplacuta probabil pentru multi si nu ei trebuie sa explice situatia mea.

- Consider ca aceasta solutie e corecta, sa-mi prezint demisia si sa-mi rezolv problemele in particular.

Reactiile sferei politice la demisia lui Botis:

Crin Antonescu: "Discutia lui Botis cu Traian Basescu reduce din onorabilitatea gestului"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca este de salutat gestul lui Ioan Botis, adaugand totusi ca discutia pe care acesta a precizat ca a trebuit sa o poarte cu Traian Basescu inainte de a pleca de la Ministerul Muncii reduce din onorabilitatea gestului.

"Cred ca este de remarcat aici faptul ca situatia in urma careia ministrul Botis ar trebui sa demisioneze nu este una izolata, e o intreaga colectie de astfel de situatii in ceea ce priveste diversi demnitari ai PDL si aceasta este reteta de constructie a acestui partid. Faptul ca domnul Botis, in mod singular, totusi in urma acestor dezvaluiri a ales sa demisioneze, este unul de salutat si probabil ca, dincolo de acest gest, ar trebui sa retinem un succes al presei de investigatie in aceasta privinta", a afirmat,presedintele PNL.



Puiu Hasotti: Demisia ministrului Muncii este un gest "banal fata de gravitatea faptei"

Liderul grupului parlamentar al PNL, Puiu Hasotti, sustine ca demisia ministrului Muncii, Ioan Botis, este un gest "banal fata de gravitatea faptei".

"Asteptam de mult demisia doamnei Ridzi. Unde este demisia Robertei Anastase, a domnului Emil Boc? Lucrurile astea trebuie sa le discutăm si sa le consideram cu adevarat importante. Demisia domnului Botis este un lucru atat de banal fata de gravitatea faptei, incat nici nu trebuie comentat", a declarat Hasotti.



PSD: "Botis era o vulnerabilitate pentru Boc in lupta din PDL"


Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca demisia ministrului Ioan Botis nu poate fi considerata una de onoare, ci ca evitarea unei vulnerabilitati pentru Emil Boc in interiorul PDL.

"Noile evolutii in cazul lui au dus la o reevaluare a situatiei, care ameninta sa implice acuzatii si mai grele. Din perspectiva politica, Botis se tranforma intr-o vulnerabilitate pentru Emil Boc in batalia interna din PDL, astfel ca acesta a fost sacrificat pentru interesul premierului la presedintia PDL", a spus Moldovan, potrivit mediafax.ro.

Purtatorul de cuvant al PSD a declarat ca Botis si-a incheiat misiunea, astfel ca putea fi sacrificat. "Misiunea lui era oricum incheiata: a distrus sindicatele, a distrus contractele colective de munca, a distrus partea sociala a statului, a taiat tot ce era de taiat, asa ca putea sa plece", a mai spus Moldovan.






"Am facut ceea ce am declarat de ieri si anume faptul ca demisia era inevitabila. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discutie privind posibilul succesor",
a declarat pentru Mediafax, Botis.


Ministrul a declarat ieri ca sotia sa va retrage din functia de consilier in proiectul derulat de Asociatia EuroActiv din Bistrita Nasaud si ca niciunul dintre ei nu a avut vreo calitate de fondator sau de membru al asociatiei. "Incepand de astazi, sotia mea se va retrage, isi va da demisia. Precizez ca nici eu, nici sotia mea nu facem parte dintre membrii fondatori ai asociatiei, nu suntem membri ai acestei asociatii."

Sotia ministrului Ioan Botis a castigat 8400 lei pe luna in cadrul proiectului "Sansa la demnitate", realizat de asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita si a carui finantare europeana a fost aprobata de o institutie aflata in subordinea ministrului Ioan Botis. Ministrul Botis este suspectat de incompatibilitate, deoarece coincidentele din acest caz se tin lant. Prima coincidenta este ca Parteneriat Euroactiv Bistrita a primit o finantare de 500.000 euro la numai o luna dupa ce Botis a fost numit ministru. Botis a sprijinit infiintarea asociatiei in 2007. Asociatia are sediul intr-un imobil detinut de ministru. Un consilier personal si o fosta sefa de cabinet a ministrului sunt implicati in afacere.

Marti, premierul Emil Boc declarase ca Botis este un om onest si de buna-credinta.

"Ministrul Muncii este un om onest, de buna-credinta, situatia sa nu este noua, ea dateaza practic de la inceputul anului, si am convenit in felul urmator: daca Agentia Nationala de Integritate va constata ca exista un conflict de interese, va demisiona imediat. Este un ministru care a facut o treaba foarte buna, astept concluziile ANI", a spus Boc.

Vezi cine il poate inlocui pe Ioan Botis la Ministerul Muncii!... PDL se lauda ca a marit pensiile, pensionarii se plang de saracie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x