Antena Căutare

Mircea Badea, intre "tirania majoritatii" si "freza de telefonista". Ce spune despre Iulia Motoc, judecator CCR

Mircea Badea si Curtea Constitutionala nu fac casa buna. Mai ales de cand magistratii au luat cea mai controversata decizia a ultimilor ani. Dar situatia ar fi mai simpla, poate, daca unii judecatori nu ar face anumite declaratii. 

Cu tirania majoritatii nu te joci. Iar Iulia Motoc, sesizand pericolul, a stiut sa se faca inteleasa. Mircea Badea, insa, nu a fost de acord.

"Am ajuns sa citez din doamna Motoc. Altii citesc din Shakespeare, eu citez din Motoc. Dar Shakespeare nu mai face doi bani, ca e mort, nu mai poate sa influenteze deloc soarta politica. Dar doamna Motoc nu numai ca influenteaza mersul politicii in Romania si infirma vointa poporului, dar e si mandra de asta. O si recunoaste. "Controlul constitutional poate impiedica tirania majoritatii". Eu stiam ca tirania majoritatii se numeste democratie. [...] Dar tirania majoritatii din Curtea Consitutionale cine o impiedica? Exista un mecanism prin care sa se impiedice si tirania majoritatii in Curtea Constitutionala? Evident ca nu", a spus realizatorul "In Gura Presei".

Si nu s-a oprit aici. "Nu voia Basescu parlament unicameral? Ba da! Parlamentul sau unicameral este Curtea Constitutionala. E o camera. Si este mult mai tare decat Parlamentul sau poporul! E camera lui", a conchis Mircea Badea.

Ce are de ascuns Traian Basescu? Avionul traficantilor, platit de Administratia Prezidentiala... Victor Paul Dobre si Laszlo Borbely scapa de urmarirea penala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x