Antena Căutare

Mircea Diaconu, cercetat pentru abuz: Senatorul, acuzat ca a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor la Teatrul Nottara

Senatorul liberal Mircea Diaconu va fi cercetat de procurorii Parchetului General pentru abuz in serviciu si conflict de interese, dupa ce acestia au fost sesizati de Agentia Nationala de Integritate. Inspectorii ANI spun ca senatorul, in calitate de director al Teatrului Nottara, si-a ajutat sotia sa obtina un post pentru care aceasta nu era calificata.

Modul in care Maria Diana Diaconu a devenit, in 2007, regizor artistic la teatrul condus de sotul sau a trezit suspiciunile inspectorilor de integritate. Ancheta ANI arata ca directorul Teatrului Nottara a aprobat candidatura sotiei sale pentru postul de Regizor artistic, desi aceasta nu avea experienta necesara.

Mai mult, tot Diaconu a fost cel care a prezidat comisia de examinare la concursul pentru ocuparea postului si i-a acordat sotiei calificativul maxim.

Astfel, doamna Diaconu a promovat de la simplu actor, la Regizor artistic al Teatrului Nottara. Noua functie i-a adus, in perioada 2007-2010, beneficii salariale in suma de 83.684 lei.

Acesta este motivul pentru care ANI le cere procurorilor sa verifice daca Mircea Diaconu se face vinovat de abuz in serviciu si conflict de interese.

Nu este prima rafuiala a senatorului cu inspectorii de integritate. ANI a sesizat, la inceputul anului, ca Mircea Diaconu se afla in conflict de interese pentru ca incaseaza, in acelasi timp, doua salarii de la stat: indemnizatia de parlamentar si salariu de director al Teatrului Nottara.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

USL pune zece conditii pentru a vota bugetul pe 2012... Basescu se intalneste cu Angela Merkel pe 10 noiembrie, la Berlin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x