Antena Căutare

Mircea Geoana despre Ion Iliescu: Facem parte din doua lumi diferite

Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a declarat intr-o emisiune televizata ca nu ii datoreaza cariera politica lui Ion Iliescu. Geoana a adaugat ca Iliescu a fost educat acum 60 de ani, intr-o alta lume, construita in vremea comunismului, in timp ce el a fost educat in capitalism.

Sunt doua lucruri diferite. Este relatia mea cu fostul presedinte Ion Iliescu, care a fost o relatie corecta si constructiva. Am fost ministru de Externe in guvernul PSD, cand domnul Iliescu era presedintele Romaniei. Dar, ce se intampla cu domnul Iliescu din punct de vedere politic, dupa plecarea de la Cotroceni este un alt subiect", a declarat Geoana.

Acolo facem parte din doua lumi diferite. De asta si relatia noastra este una care e destul de contondenta, din momentul in care am decis sa candidez impotriva domniei sale in 2005. Nu uita acel moment, il considera un afront", a spus Geoana.

Fostul presedinte al Senatului a apreciat ca intre el si Ion Iliescu exista deja o diferenta de viziune, de filosofie.

Este o diferenta de educatie. Nu este o jignire, este o constatare. Este educat acum vreo 70 sau 60 de ani intr-o alta lume, care era construita in vremea Uniunii Sovietice. Eu sunt construit ca om, educatia mea e facuta pe vremea capitalismului si a apartenentei la Occident, cu scoala in Franta, cu scoala in America. Suntem din alte culturi. Eu vad altfel Romania si vad altfel democratia romaneasca decat o vede domnia sa. Nu inseamna ca nu ii respect convingerile. Suntem diferiti", a aratat Geoana.

„Nu am abandonat ideea de a candida la prezidentialele din 2014"

"Nu cred ca are cineva vreun semn de intrebare ca nu am abandonat aceastã idee si aceasta speranta. Nu am abandonat-o!", a declarat Geoana, la emisunea "Dupa 20 de ani", fiind intrebat daca va candida la presedintia Romaniei in 2014.

Sursa: Antena3

Olguta Vasilescu: PDL vrea comasarea alegerilor de frica votului popular... Victor Ponta: "Nu suntem mai frumosi, dar suntem mai educati"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x